...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

10.3.15

Το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και κατοχικό δάνειο, ζητά ο Γ. Σταθάς

stathas2
To πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο ζητά από τον Υπουργό Εξωτερικών ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς.
Στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της 25ης Φεβρουαρίου 2014, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ομάδα εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους μετά από πολύμηνη συστηματική εργασία συνέταξε και υπέβαλε το πόρισμα επί του ζητήματος των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων  και του κατοχικού δανείου, αναφέρει ο κ. Σταθάς.
Και καταλήγει: «Αιτούμαι την κατάθεση του συνόλου του πορίσματος της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την έρευνα επί του ζητήματος των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων  και του κατοχικού δανείου».


Εβδομάδα εξελίξεων για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Εκτός από το αίτημα του Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά για να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του κράτους θα συσταθεί η διακομματικκή Επιτροπή ενώ ήδη ο σχετικός φάκελος έχει εμπλουτιστεί αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σταθάς πρόσφατα επισκέφθηκε την Γερμανία και συνέλεξε αρκετά στοιχεία.
Να σημειωθείς επίσης (σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες) οτι στην επιτροπή θα συμμετάσχει ο κ. Σταθάς ενώ Πρόεδρος θα είναι η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Για το ζήτημα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» έκανε το εξής σχόλιο:
«Κοινοβουλευτικές εξελίξεις και μάλιστα σύντομα αναμένεται να έχουμε στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Όχι μόνο γιατί η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προσανατολίζεται στην άμεση επανασύσταση της διακοινοβουλευτικής επιτροπής  διεκδίκησης αποζημιώσεων  αλλά και γιατί ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς πήρε πρωτοβουλία και ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να καταθέσει επισήμως στη Βουλή το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του κράτους ώστε οι πολίτες να μάθουν το “ύψος των ελληνικών διεκδικήσεων. Όπως καταλαβαίνεται αν ο κ. Κοτζιάς καταθέσει τελικά το πόρισμα και αυτό πάρει επίσημη μορφή κοινοβουλευτικού εγγράφου τότε αυτόματα θα ανοίξουν άλλου είδους διαδικασίες».