...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

3.3.15

Παρέμβαση Γ. Σταθά για ανανέωση αδειών επαγγελματιών Λαϊκής αγοράς

stahtas2
Ερώτηση προς τον  υπουργό Οικονομίας και Υποδομών για ανανέωση αδειών επαγγελματιών Λαϊκής αγοράς κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς:
 Μετά από ενημέρωση από τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων και τον Δήμο Θηβαίων πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες ώστε να ανανεωθούν οι άδειες επαγγελματιών λαϊκής αγοράς από τους Δήμους μέχρι τις 2-3-2015,όπως ορίζει το άρθρο 39 του Ν.4264/2014.
Για την ανανέωση των αδειών όμως,  απαιτείται  προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, την οποία αυτή τη στιγμή ελάχιστοι επαγγελματίες έχουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανανεωθούν οι άδειες των υπολοίπων μέχρι 2-3-2015 που είναι η καταληκτική ημερομηνία προσκόμισης των δικαιολογητικών και λήψης απόφασης από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Βάσει των προαναφερθέντων, αν δεν γίνει άμεσα παράταση του ισχύοντος καθεστώτος στις επαγγελματικές άδειες λαϊκής αγοράς, υπάρχει κίνδυνος να μην λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές.
Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο στους δύο παραπάνω Δήμους, αλλά πανελλαδικό.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να δοθεί παράταση στη προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών για τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών και να μην υπάρξει κίνδυνος να μη λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές;