...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

3.3.15

Nέα σύσκεψη για την Κωπαΐδα


kop01

Διαδοχικές συσκέψεις για την Κωπαΐδα πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα το απόγευμα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.
Η διαδικασία ξεκίνησε με σύσκεψη της επιτροπής διαβούλευσης υπό την προεδρεία του νομικού συμβούλου Γιώργου Ανδρέου και ακολούθησε η σύσκεψη του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Γιάννη Ταγκαλέγκα, Θανάση Γιαννόπουλο και Νίκο Στουπή, τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής και υπηρεσιακούς παράγοντες.
«Στο πλαίσιο των συστηματικών διαβουλεύσεων συναντηθήκαμε σήμερα για να διαπιστώσουμε την πρόοδο που έχουν κάνει στο ζήτημα της Κωπαΐδας. Διαπιστώσαμε οτι έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά αλλά είναι σαφές οτι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε, ειδικά τους επόμενους μήνες που θα βελτιωθούν και οι καιρικές συνθήκες», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.
Παράλληλα ο κ. Μπακογιάννης έκανε γνωστό οτι τέλος Απριλίου θα είναι έτοιμο το μηχανογραφικό σύστημα που «χτίζεται εκ του μηδενός» και θα ενημερωθούν οι αγρότες για το πως και το που θα καταβάλουν τις οφειλές τους για το 2015. Σε οτι αφορά το 2014 και πίσω, πριν δηλαδή αναλάβει η Περιφέρεια, θα πρέπει πρώτα να οριστεί ο εκκαθαριστής ο οποίος θα προβεί στις ενέργειες για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων.

«Η Κωπαΐδα θα δουλεύει ανταποδοτικά, πρέπει να γίνει βιώσιμη για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να γίνουν τα έργα και οι παρεμβάσεις που χρειάζονται», επεσήμανε ο κ. Μπακογιάννης.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Λουκάς Υπερήφανος σημείωσε: «Συνεχίζεται σε καλό δρόμο η συνεργασία με τη Περιφέρεια και εκτιμώ οτι όλα θα πάνε καλά. Προσπαθούμε για το καλύτερο για την Κωπαΐδα. Μεταξύ άλλων για τις άμεσες παρεμβάσεις έχουμε συμφωνήσει όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας να έρθουν στην Κωπαΐδα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στους δρόμους και όπου αλλού χρειαστεί. Οι αγρότες πρέπει να είναι βέβαιοι οτι θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε λύσεις».
Σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στον Βαρικό όπου από τις βροχοπτώσεις έχουν πλημμυρήσει περίπου 8000 στρέμματα και οι αγρότες ενδεχομένως να χάσουν την καλλιεργητική περίοδο ο Περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης σημείωσε οτι το πρόβλημα είναι γνωστό και ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν επιληφθεί για να λυθεί το ζήτημα.
Ταυτόχρονα ζήτησε την συνδρομή της κυβέρνησης αφού όπως υπογράμμισε φέτος οι καταστροφές που σημειώθηκαν στη Στερεά από φυσικά φαινόμενα που έπληξαν διάφορες περιοχές είναι πάρα πολλές και η Περιφέρεια με τους Δήμους από μόνοι τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.
kop02kop03kop04kop05