...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

3.4.15

Υιοθέτηση δημοτικών χώρων πρασίνου στη Λιβαδειά από σχολεία


sxol01

Με πρωτοβουλία της Δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, εκπροσώπους σχολείων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για την λήψη απόφασης σχετικά με την υλοποίηση δράσης υιοθέτησης δημοτικών χώρων πρασίνου από σχολεία.
Η υιοθέτηση κοινόχρηστων χώρων αφορά σε χώρους εντός και εκτός των σχολικών μονάδων και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών, στην ανάπτυξη της αίσθησης φροντίδας και προστασίας του περιβάλλοντος από τα παιδιά.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατατέθηκαν σημαντικές προτάσεις των εκπροσώπων των σχολικών μονάδων για τους συγκεκριμένους χώρους που θα υιοθετήσουν καθώς και για τις δράσεις που θα υλοποιήσουν σε αυτούς.

Από την πλευρά του ο Δήμος Λεβαδέων όπως τόνισε η κ. Πούλου θα σταθεί αρωγός στην παραπάνω δράση τόσο στην παροχή επιστημονικής – συμβουλευτικής γνώσης, υλικοτεχνικής στήριξης, της προβολής των αποτελεσμάτων της εργασίας των παιδιών και θα επιβραβεύσει την κάθε δράση ξεχωριστά με ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου Λεβαδέων.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάμε για την υιοθέτηση των κοινοχρήστων χώρων από τα σχολεία. Τα σχολεία κάνουν μαθήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και προστασίας, στα πλαίσια αυτά θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μικρούς μαθητές», σημείωσε η δήμαρχος και πρόσθεσε: «Έχουμε προτάσεις από τα περισσότερα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και θα μπούμε στο σχεδιασμό της φύτευσης ενώ η υιοθεσία έχει και την αίσθηση της φροντίδας. Αυτά τα παιδιά που θα έχουν δημιουργήσει ένα χώρο πρασίνου θα τον φροντίζουν και μελλοντικά θα βρίσκουν ανάδοχο που θα τον φροντίζει και αυτό θα συνεχίζεται».
Παράλληλα ο δήμος θα αναρτά τις φωτογραφίες των χώρων πως ήταν πριν και πως θα γίνουν με την φροντίδα των μαθητών
«Θα υπάρξει μια επιβράβευση, θα συζητηθεί από κοινού για το ποια θα είναι αυτή. Επίσης θα γίνουν φωτογραφίσεις και εκδηλώσεις σ΄ αυτούς τους χώρους πρασίνου και βεβαίως θα υπάρχει και ένα ταμπλό που θα δείχνει ποιος το υιοθέτησε, το όνομα δηλαδή του αναδόχου σχολείου. Πρόκειται μια ωραία δράση και νομίζω ότι θα έχει αποτέλεσμα», κατέληξε η Γ. Πούλου.
sxol02sxol04sxol03