...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

28.4.15

Στην πλατεία Λιβαδειάς με το ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και οι Συνεργαζόμενοι Σύλλογοι Συνταξιούχων


pame2


Την συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς μαζί με το Πανεργατικό  Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς αποφάσισαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και οι Συνεργαζόμενοι Συνταξιοδοτικοί Σύλλογοι Δημοσίων Υπαλλήλων, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Λιβαδειάς
"129 χρόνια μετά την πρωτομαγιά του Σικάγο έχουμε έναν και μοναδικό ένοχο που μας τσακίζει τη ζωή, τον καπιταλισμό ! Θυμήσου συνάδελφε! Ήσουν εργαζόμενος και έγινες απασχολούμενος, δούλευες 8ωρο και τώρα δεν έχεις ωράριο, έπαιρνες μισθό ενώ τώρα παίρνεις χαρτζιλίκι, είχες ελεύθερο χρόνο, τώρα κατάργησαν την κυριακάτικη αργία", τονίζει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και προσθέτει: "Η σημερινή κυβέρνηση κάθεται στο ίδιο τραπέζι που κάθισαν οι προηγούμενοι για να μοιράσει τα 751ευρώ σε δόσεις ,την ίδια ώρα που οι μεγαλοεργοδότες αυξάνουν τα κέρδη τους εν μέσω κρίσης".
Τα ΔΣ των συνεργαζόμενων Συνταξιοδοτικών Συλλόγων Δημοσίων Υπαλλήλων Βοιωτίας, ΙΚΑ Λιβαδειάς και ΟΑΕΕ Λιβαδειάς, με αφορμή την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τονίζουν οτι "η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των συλλόγων για την υπεράσπιση των εργατικών κατακτήσεων που πλήττονται από τις αλλεπάλληλες αντεργατικές, αντιασφαλιστικές και αντιλαϊκές μεθοδεύσεις των φιλοενωσιακών κυβερνήσεων".


Και καταλήγουν: "Την Παρασκευή, μέρα γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, εμείς οι συνταξιούχοι, στο πλευρό των εργαζόμενων και των άνεργων, θα διαδηλώσουμε για μια ακόμα φορά την αποφασιστικότητά μας να μην υποταχθούμε σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις που γκρεμίζουν το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό μας σύστημα. Θα απαιτήσουμε την επαναφορά των συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Είναι λεφτά που έχουμε πληρώσει αλλά μας τα κλέβουν για να τα δώσουν στους δανειστές των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων. Θα ζητήσουμε την επανόρθωση του Συστήματος Υγείας με το ξανάνοιγα των μονάδων που έκλεισαν για τον ίδιο λόγο, την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού και την παροχή υψηλών προδιαγραφών ιατρικές και φαρμακευτικές υπηρεσίες. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε. Γιατί όλα αυτά τα πληρώνουμε εμείς, ο κόσμος της εργασίας, με την δουλειά μας και την ίδια μας την ζωή".