...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

3.4.15

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας , από συνταξιούχους


syn1

Με κεντρικό σύνθημα «Καμία ανοχή στα αντιλαϊκά μέτρα» πραγματοποιήθηκε χθες στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των  Συνεργαζόμενων Συλλόγων Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ, με τη συμμετοχή εργαζόμενους και ανέργων.
«Σήμερα διαδηλώνουμε για τις συντάξεις, για την υγεία και για τα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως ξέρετε έχουν βάλει χέρι στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, αρχής γενομένης από τα 120 εκατομμύρια που πήρανε από τον ΟΑΕΔ και έπεται συνέχεια ενώ ο τομέας της υγείας πάει από το κακό στο χειρότερο», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος  του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Δημήτρης Παπιώτης και πρόσθεσε ότι «πρέπει όχι μόνο να τους σταματήσουμε αλλά και να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος, έχουν πετσοκόψει τόσο πολύ τις συντάξεις μας που πλέον δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις βασικές μας ανάγκες».
Όπως τόνισαν οι συνταξιούχοι «οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα προβλήματα όμως μένουν».

Υπογράμμισαν μεταξύ άλλων πως «για άλλη μια φορά, και μάλιστα σήμερα η λεγόμενη αριστερή κυβέρνηση, καλεί εργαζόμενους και συνταξιούχους να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και να δανείσουν έμμεσα την κυβέρνηση προκειμένου αυτή να πληρώσει τα χρέη προς τους δανειστές  που άλλοι, και όχι εμείς, τα δημιούργησαν».
Και αφοί επεσήμαναν πως δεν δέχονται «τα ψεύτικα διλήμματα, το φόβο και τις ψεύτικες ελπίδες», κατάληξαν λέγοντας: «Δεν είμαστε επαίτες διεκδικούμε αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα και αποκατάσταση όλων των δικαιωμάτων».

syn2