...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

28.4.15

Νέο Δ.Σ. στο ΕΣΥΝ

esynv2
Σας γνωρίζουμε τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες   της 22ας Μαρτίου 2015. Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα στη συνεδρίαση της 17ης Απριλίου 2015 ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΛΙΑΝΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΤΙΝΑ ΠΡΑΣΟΥΛΑ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜ/ΤΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΡΟΓΙΑΝΝΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΜΠΑΜΠΗΣ ΕΥΤΑΞΙΑΣ
ΟΡΓ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ
ΕΦΟΡΟΣ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΝΤΑ
Το νέο Δ. Σ. δεσμεύτηκε να συνεχίσει την πλούσια δράση του παραρτήματος και να διαθέσει όλες του τις δυνάμεις στην υλοποίηση των στόχων που έθεσε η Γεν. Συνέλευση των μελών του για το επόμενο διάστημα. Επιγραμματικά οι στόχοι αυτοί έχουν ως εξής:
  1. Δημιουργία Θεραπευτικής Κοινότητας στο νομό Βοιωτίας σε πλήρη ανάπτυξη: Συμβουλευτικός Σταθμός-Απεξάρτηση-Επανένταξη. Ήδη λειτουργεί ο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ, αποτέλεσμα του μεγάλου αγώνα που έδωσε το  ΕΣΥΝ το προηγούμενο διάστημα μαζί με όλους τους μαζικούς φορείς του νομού. Το επόμενο βήμα είναι η διεκδίκηση μονάδας επανένταξης, καθώς ήδη πολύ σοβαρός αριθμός νέων ανθρώπων από την περιοχή μας βρίσκεται σε κέντρα απεξάρτησης,  δίνει μάχη ζωής κι είναι ζωτικής σημασίας ο απεξαρτημένος να μπορεί να επανενταχθεί, να έχει χώρο να μείνει , να μπορεί να δουλέψει ώστε  να επιβιώσει με αξιοπρέπεια.
  2. Πρωτογενής πρόληψη: διεκδικούμε στελέχωση των κέντρων πρόληψης του νομού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις στα σχολεία σε ώρα μαθήματος,  για τις ουσίες, το κάπνισμα, το αλκοόλ, τον σχολικό εκφοβισμό.   Συνεργασία με  συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία κλπ.
  3. Σύνδεση με το εργατικό κίνημα με μέτωπο ενάντια στις αιτίες που γεννούν κι αναπαράγουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, την επιλογή της χρήσης σαν «λύση» στα κοινωνικά, οικονομικά, προσωπικά προβλήματα. Πρωτοβουλίες για συσκέψεις – συνελεύσεις σωματείων, ενημέρωση των μελών τους κι ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων.
  4. Αταλάντευτος αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Εναντιωνόμαστε σε κάθε σκέψη συγχώνευσης ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ, δύο φορέων με τελείως διαφορετική φιλοσοφία και προσέγγιση στο πρόβλημα. (ΚΕΘΕΑ=στεγνά θεραπευτικά προγράμματα, ΟΚΑΝΑ= διαχείρηση των προγραμμάτων χορήγησης υποκατάστατων).
  5. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης. Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα ιδιωτικών φορέων και ΜΚΟ στους τομείς πρόληψης κι απεξάρτησης. Όχι στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.