...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

3.4.15

Εκπληκτική ομιλία του μαθηματικού Ε. Αργυρόπουλου στη Λιβαδειά (video)

m1
Εκδηλώσεις γνώσεως και πολιτισμού, από τον Μορφωτικό Σύλλογο Λεβαδείας
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Λεβαδείας εδώ και χρόνια δε λειτουργεί μόνο ως χώρος πολιτισμού, αλλά και ως χώρος παιδείας και γόνιμου προβληματισμού.
Στο πλαίσιο αυτό δε διστάζει να φιλοξενεί στο χώρο του όλες τις ιδέες και απόψεις και προπαντός τις νέες και καινοτόμες, αυτές που ανοίγουν νέες διαστάσεις στη σκέψη και  νέες οπτικές στον τρόπο ανάγνωσης των γεγονότων και αντιμετώπισης των πραγμάτων.
Ένα τέτοιο καινοτόμο μυαλό είχε τη χαρά να φιλοξενήσει ο Σύλλογος την Τετάρτη 18 Μαρτίου, το μαθηματικό και συγγραφέα κ. Ελευθέριο Αργυρόπουλο.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου ο κ. Αργυρόπουλος ανέπτυξε την ενδιαφέρουσα θεωρία του για τη μαθηματική και λεξαριθμική δομή της ελληνικής γλώσσας. Στη συζήτηση που ακολούθησε μετά την ομιλία του απάντησε σε όλες τις απορίες των παρισταμένων και μάλιστα στάθηκε ιδιαίτερα στις ιδέες και τις ερμηνείες τους, τις οποίες όλοι βρήκαν ενδιαφέρουσες και πρόσφορες για περαιτέρω έρευνα από τους ειδικούς.

Και δεν έμεινε μόνο στα μαθηματικά ο κ. Αργυρόπουλος. Αρχαίοι και νεώτεροι φιλόσοφοι αλλά και σύγχρονα γεγονότα αναλύθηκαν από τον ίδιο και στη συνέχεια έγιναν αντικείμενο διαλόγου με το κοινό.
Πολλοί ήταν οι νέοι που παρακολούθησαν τη διάλεξη δείχνοντας από τη μία την αγάπη τους για τη δια βίου μάθηση  και από την άλλη την ανάγκη χτίσουν τη ζωή τους πάνω στις στέρεες βάσεις της γνώσης που τους παρέχει το ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν μας.
Η παρουσία τους αποδεικνύει περίτρανα ότι οι Έλληνες ούτε οκνοί ούτε αδιάφοροι απέναντι στη γνώση είναι. Και το γεγονός αυτό αναγκάζει το Μορφωτικό Σύλλογο να εντείνει τις προσπάθειές του, για να κρατά σε συνεχή επαφή τους συμπολίτες μας με το παρελθόν της περιοχής μας, το οποίο όλοι μαζί θα αγωνιστούμε  να μετουσιώσουμε σε γόνιμο μέλλον.
m2m3m5m4m7m6m8