...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

19.8.15

Στο πρόγραμμα «Κατασκηνώσεις – λουτροθεραπεία – πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑΜΕΑ» συμμετέχει η Π.Ε. Βοιωτίας


Όπως ενημέρωσαν η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το πρόγραμμα «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ» θα υλοποιηθεί και φέτος από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με Επιχειρήσεις Δήμων οι οποίες εφαρμόζουν προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού και διαθέτουν επαρκή ξενοδοχειακή υποδομή για την φιλοξενία των δικαιούχων του προγράμματος.
Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν και 30 δικαιούχοι από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (Δήμος Λιβαδειάς 8 άτομα, Δήμος Θήβας 9 άτομα, Δήμος Αλιάρτου 3 άτομα, Δήμος Ορχομενού 3 άτομα, Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας 2 άτομα και Δήμος Τανάγρας 5 άτομα).
Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ηλικιωμένα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, ενήλικα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω πιστοποιημένα από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή, συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων, και συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ

Τα άτομα όλων των παραπάνω κατηγοριών δεν πρέπει να έχουν λάβει μέρος την ίδια χρονική περίοδο λειτουργίας του προγράμματος σε αντίστοιχο πρόγραμμα άλλου φορέα.
Από τις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων επιλέγονται κατά προτεραιότητα όσοι είναι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύνατοι, βάση του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του  Δήμου αίτηση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, φωτοαντίγραφα του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος, δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ, απόφασης πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω.
Επίσης ιατρική γνωμάτευση ιατρού ειδικότητας στην οποία θα αναφέρεται αναλυτικά η πάθηση του δικαιούχου και θα αιτιολογείται η αναγκαιότητα υποβολής του σε λουτροθεραπείας και ιατρική γνωμάτευση ειδικευμένου Καρδιολόγου στην οποία βεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη για την συμμετοχή του δικαιούχου στο πρόγραμμα λουτροθεραπείας.
Οι δικαιούχοι της Π.Ε. Βοιωτίας θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις των Λουτρών  Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας, στην Αριδαία από 21/9/2015 – 28/9/2015.

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Βοιωτίας Φίλωνος 35-39 Λιβαδειά ( τηλ 22613 50144 και 50133) και στους Δήμους της Π.Ε.  Βοιωτίας.