...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

16.9.15

60 κλειστά σχολεία στην Στερεά Ελλάδα, να σταματήσει η αδιαφορία ζητά ο Κ. Μπακογιάννης


mpakogiannis600

Συνεχίζεται το καθεστώς της αδιαφορίας για την παιδεία σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος ήδη έχει αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος και έχει προβεί σε σειρά ενεργειών.
«Στη Στερεά Ελλάδα, 60 σχολεία δεν άνοιξαν. Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκα την Υπουργό Παιδείας προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα των κενών στα σχολεία μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι συνεχίζεται το ίδιο καθεστώς αδιαφορίας για την παιδεία και ειδικά στην ελληνική περιφέρεια».
Όπως υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης το Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει πως όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι όμως «μόνο ίσοι δεν είναι οι μαθητές στις πόλεις και τα χωριά μας με τους μαθητές της Αθήνας» και τούτο διότι «στο Αθηνοκεντρικό αυτό κράτος, ο μαθητής από τη Δάφνη Ευρυτανίας ή αυτός από τους Στρόπωνες της Εύβοιας είναι καταδικασμένος να μην έχει όχι απλά την ίδια, αλλά καμία πρόσβαση στην παιδεία».

Ο κ. Μπακογιάννης τονίζει επίσης: «Είναι ντροπή, το 2015 να έχουμε κλειστά σχολεία, την ίδια ώρα που έχουν πραγματοποιηθεί χιλιάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών. Ζητάμε από τους φορολογούμενους να είναι συνεπείς για να μην μπορούν να απολαύσουν αυτά για τα οποία πληρώνουν».
Καταλήγοντας κάνει γνωστό οτι κάθε μέρα από την Περιφέρειά Στερεάς θα εκδίδεται δελτίο Τύπου που θα ενημερώνει για την κατάσταση μέχρι να καλυφθεί και το τελευταίο κενό στα σχολεία μας και υπογραμμίζει: «Ας σταματήσουν να παίζουν με την παιδεία».