...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

16.9.15

Μ. Γλέζος (απο Λιβαδειά): Δεν πρέπει να υποκύψουμε, η αντίσταση είναι συνυφασμένη με την ιστορία του τόπου μας

gl1
Με ομιλητές το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας Μανώλη Γλέζο καθώς και τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» στη Λιβαδειά η πολιτική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΛΑΕ.
Αρχικά ο Δημήτρης Στρατούλης παρουσίασε τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου καθώς και τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας για ένα πρόγραμμα που «θα αποτελέσει το αναπτυξιακό πλάνο για τη χώρα μετά το καθεστώς των μνημονίων».
Τόνισε μεταξύ άλλων πως η Λαϊκή Ενότητα «είναι ένας πρώτος πυρήνας αντίστασης που θα διευρυνθεί και θα ενισχυθεί μετά τις εκλογές με δημοκρατικές διαδικασίες σε ένα συνέδριο» και συνέχισε: «Η μάχη των εκλογών είναι δύσκολη αλλά υπάρχει αισιοδοξία πως το περήφανο όχι θα νικήσει. Θα νικήσει τα 5 κόμματα που σαν πρόγραμμα τους έχουν το τρίτο μνημόνιο».
Υπογράμμισε οτι το τρίτο μνημόνιο και οι 227 εφαρμοστικοί νόμοι που περιλαμβάνει, αποτελεί καταστροφική εξέλιξη για τον αγροτικό τομέα, το συνταξιοδοτικό, τη δημόσια περιουσία, η οποία όπως επεσήμανε θα ξεπουληθεί και τον τομέα των Επαγγελματοβιοτεχνών.

«Ο Λαός μας θα αντισταθεί, μέσω των αντιπροσώπων της Λαϊκής Ενότητας στη Βουλή, αλλά θα αντισταθεί και με διαδηλώσεις στους δρόμους», είπε και καταλήγοντας με την πρόταση της Λαϊκής Ενότητας επικέντρωσε στην κατάργηση των μνημονίων, στη διακοπή πληρωμής του δημόσιου χρέους και μετέπειτα διαγραφή του, στην εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση, στην εθνικοποίηση των τραπεζών, στη διακοπή της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και φυσικά στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας και στην ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.
Ακολούθησε διάλογος με τον Μανώλη Γλέζο να απαντά σε ερωτήσεις πολιτών που εξέφρασαν την αγωνία για το αύριο.
Ο κ. Γλέζος τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν πρέπει να υποκύψουμε όποιος και αν είναι ο εκβιασμός» και υπογράμμισε οτι «η αντίσταση είναι συνυφασμένη με την ιστορία του τόπου μας».
Καταλήγοντας επεσήμανε οτι οι εκλογές αυτές δεν είναι απλά κρίσιμες, αλλά καθοριστικές για το μέλλον της Ελλάδος για τα επόμενα 40 χρόνια και κανένας δεν πρέπει να μένει απαθής και αμέτοχος. διότι «με την ψήφο μας κρίνεται αν θέλουμε να είμαστε κύριοι του τόπου μας».
Με την ολοκλήρωση της συζήτησης έγινε και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου το οποίο αποτελούν οι: Σταθάς Γιάννης, Σκούμας Θανάσης, Πούλου Ελένη, Μοναχόπουλος Ηρακλής, Βελιτζέλου Ακτίνα.
gl2