...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

16.10.15

Αποκαλυπτήρια του αγάλματος «Φρίξος και Έλλη» στον Ορχομενό


fe01

Την κεντρική πλατεία του Ορχομενού κοσμεί πλέον, το πρώτο παγκοσμίως μπρούντζινο άγαλμα του Φρίξου και της Έλλης των μυθικών παιδιών που κατατρεγμένα από την δολοπλόκο μητριά τους Ινώ, ξεκίνησαν στην πλάτη του χρυσόμαλλου κριαριού το ταξίδι τους προς την μακρινή Κολχίδα.
Το άγαλμα αποτελεί δωρεά προς την πόλη που τον γέννησε, του Ορχομένιου επιχειρηματία Παναγιώτη Κουβάρα και της συζύγου του Μαρίας «εις μνήμην των γονέων τους Γεωργίου και Αναστασίας» και είναι δημιουργία του Πειραιώτη γλύπτη και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργου Ρούσση
Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου με μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορχομενίων Αθήνας «Ο Μινύας», δραστήριο μέλος του οποίου είναι ο δωρητής, με τη συνδρομή του Δήμου Ορχομενού ενώ την εκδήλωση συντόνισε η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού Βασιλική Καραβαγγέλη
Ο Δήμαρχος Λουκάς Υπερήφανος αφού ευχαρίστησε θερμά τον δωρητή και την οικογένειά του εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου «για την ευγενική και πρωτοπόρα χειρονομία τους» ευχήθηκε να βρεθουν μιμητές και προανήγγειλε τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος των Τριών Χαρίτων στην πλατεία Αθάμαντος (Σκριπούς), που έχει δωρίσει και πάλι ο κ. Παναγιώτης Κουβάρας και έχει αποδεχθεί το Δ.Σ. του Ορχομενού.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο εκ μέρους του δωρητή και των διοργανωτών, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο Μινύας» Κώστας Τσάπρας ο οποίος έκανε μια σύντομη αναδρομή στον δωρητή και την πατρική οικογένειά του αλλά και στον μύθο του Φρίξου και της Έλλης.
«Απευθυνόμενος στην οικογένεια των δωρητών, θέλω προσωπικά και εκ μέρους του συλλόγου μας να τους ευχαριστήσω και πιστεύοντας ότι εκφράζω και την επιθυμία όλων σας, να ευχηθούμε, η πράξη αυτή να βρει σύντομα πολλούς μιμητές, για το καλό της πόλης μας, του πολιτισμού της, της ιστορίας της, και των κατοίκων της», είπε ο κ. Τσάπρας.
Ακολούθησε η αποκάλυψη του αγάλματος από τον κ. Υπερήφανο και τους αδελφούς του δωρητή κ.κ. Τριαντάφυλλο και Γιάννη Κουβάρα στους οποίους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο του συλλόγου «Ο Μινύας» Νίκο Καρρή και η τελετή ολοκληρώθηκε με απονομή τιμής ένεκεν από τον Δήμαρχο Ορχομενού προς τον δωρητή Παναγιώτη Κουβάρα.
fe02fe03