...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

29.10.15

Πατέρας και γιος σε σπείρα που έκλεβε σπίτια και αυτοκίνητα


astynomia

Οικογενειακή επιχείρηση είχαν κάνει τις κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και αυτοκίνητα πατέρας και γιος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας οι δύο άνδρες 42 και 20 ετών από την Ξηρονομή Βοιωτίας και δύο συνεργοί τους Αλβανικής καταγωγής, το τελευταίο διάστημα είχαν κάνει 3 κλοπές σε Αττική και Βοιωτία.
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Ξηρονομή Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και του Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων, ένας 42χρονος, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πλαστογραφία και ψευδορκία ως ηθικός αυτουργός.
Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται επίσης δύο υπήκοοι Αλβανίας – συνεργοί του συλληφθέντα, ηλικίας 29 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται επίσης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και πλαστογραφία, αλλά και ο 20χρονος γιος του 42χρονου, ο οποίος κατηγορείται για ψευδορκία ως φυσικός αυτουργός.
Οι αστυνομικοί, εντόπισαν προχθές 27-10-2015 νωρίς το πρωί, στον οικισμό Αλυκής Βοιωτίας, δύο εγκαταλελειμμένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.
Όπως διαπιστώθηκε το πρώτο όχημα είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε άλλο όχημα ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος. Επιπλέον προέκυψε ότι είχε δηλωθεί η κλοπή του στις 24-08-2015, στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών συσκευών και εργαλείων, αλλά και άλλων αντικειμένων, ως προϊόντων κλοπών.
Το δεύτερο όχημα διαπιστώθηκε ότι ανήκε στον 20χρονο γιο του συλληφθέντα, ο οποίος στις 27-10-2015, μετά από υπόδειξη του 42χρονου, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Μάνδρας και δήλωσε ψευδώς την κλοπή του, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με τους δύο αλλοδαπούς συνεργούς του, ενέχονται στις ακόλουθες τουλάχιστον κλοπές:

Πρώτες πρωινές ώρες της 24-08-2015, διέπραξαν κλοπή σε οικία στην Κινέττα Αττικής, κατά την οποία αφαίρεσαν επίσης και το προαναφερόμενο κλεμμένο όχημα, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Πρώτες πρωινές ώρες της 27-10-2015, διέπραξαν δύο κλοπές σε οικίες στην Αλυκή Βοιωτίας, τα αφαιρεθέντα αντικείμενα των οποίων βρέθηκαν στο εσωτερικό του κλεμμένου οχήματος και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ διερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.