...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

23.11.15

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Μείωση των δαπανών για πρώτη φορά


mpakogiannis

Ψηφίστηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2016 που για πρώτη φορά περιλαμβάνει σημαντικές μειώσεις των δαπανών της προς όφελος των έργων, των υποδομών και της ενίσχυσης των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας, μέσω των κοινωνικών προγραμμάτων και γι΄ αυτό η πλειοψηφία έκανα λόγο για «ένα ρεαλιστικό σχέδιο που έχει ως βάση τον άνθρωπο και τις ανάγκες κάθε οικογένειας της Περιφέρειας».
Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει μείωση του κόστους λειτουργίας της περιφέρειας κατά 35% εξοικονομώντας πόρους ύψους 2.9000.000 ευρώ, οι οποίοι ενισχύουν δράσεις στη Στερεά.
Επίσης 1.000.000  ευρώ από τους πόρους εξοικονόμησης πηγαίνουν στη δημιουργία κοινωνικής ομπρέλας (500.000) , στην ενίσχυση του τουρισμού (300.000) και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και 200.000 ευρώ στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Παράλληλα καλύπτεται το επιπλέον κόστος των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των δανείων κατά 550.000 ευρώ και η Περιφέρεια προχωρά άμεσα στην εκ νέου ρύθμιση τους με στόχο την αποδέσμευση πόρων ύψους 350.000 ευρώ ετησίως.
Ακόμα αυξάνεται το αποθεματικό της περιφέρειας κατά 25%, παρόλες τις μειώσεις των πόρων που έχουν υποστεί οι Περιφέρειες τα τελευταία έτη και αντιμετωπίζονται οι δικαστικές εκκρεμότητες που προέρχονται από τα προηγούμενα έτη, αυξάνοντας το ποσό για την αποπληρωμή τους κατά 70%.

«Κάναμε μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια για να καταρτίσουμε έναν προϋπολογισμό που θα μας επιτρέπει να επιστρέψουμε σε όλους τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας αυτά που δικαιούνται. Όταν αναλάβαμε, υποσχεθήκαμε ότι θα παλέψουμε για να αλλάξουμε νοοτροπίες και δεδομένα που αποτελούσαν εμπόδιο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη», τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης και κατέληξε: «Το κάνουμε πράξη και ασχολούμαστε μόνο με τις ανάγκες των ανθρώπων της Στερεάς Ελλάδας και σε αυτούς στηρίζουμε όλες τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε για να προχωρήσουμε, με αυτούς θέλουμε να είμαστε ομάδα και να αποδείξουμε ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχές αλλά με ιδέες, γνώση και ενότητα».