...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

12.11.15

Σύσκεψη στη ΠΕ Βοιωτίας για την αποτελεσματική φύλαξη των αντλιοστασίων της Κωπαΐδας


antlios

Η παρουσίαση του ολοκληρωμένου έργου των υποδομών άρδευσης της Κωπαΐδας και οι ενέργειες για την αποτελεσματική φύλαξη των αντλιοστασίων απασχόλησαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά στην ΠΕ Βοιωτίας μετά απο πρωτοβουλία που έλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντης Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας ΔΕΔΔΗΕ Βασίλειος Αβαρκιώτης, ο Διευθυντής Λιβαδειάς Δημήτρης Τζήμητρας, ο Διευθυντής Θήβας Γεώργιος Αθανασιάδης, ο Τομεάρχης Δικτύου περιοχής Λιβαδειάς Γεώργιος Τσούτσας, ο Εκπρόσωπος HELLENIC CENTER OF SECURITY, και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Βοιωτίας.
Στο έργο αυτό όπως έκανε γνωστό η κ. Παπαθωμά δημιουργήθηκαν  οι βασικοί πυλώνες ασφάλειας των εγκαταστάσεων όλων των αντλιοστασίων που μεταφέρουν νερό για την άρδευση της Κωπαΐδας, τόσο από την Υλίκη (Μπούκα) όσο και από τον Μόρνο (Δίστομο) αλλά και τα άλλα αντλιοστάσια του Κηφισού (σύνολο 39 αντλιοστάσια).
"Πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση των εξειδικευμένων τεχνολογικών και ηλεκτρονικών μέσων και υλικών, για την έγκαιρη αναγνώριση απειλών, την αποτροπή καταστάσεων και γεγονότων που έχουν ως σκοπό να βλάψουν  τις  εγκαταστάσεις  και τις υποδομές των αντλιοστασίων της Κωπαΐδας (κάμερες, συναγερμοί, περιπολίες). Επίσης υλοποιήθηκε η αδιάλειπτη λειτουργία ενός  οργανωμένου επιχειρησιακού οργάνου (Κέντρο Λήψεως Σημάτων και Εικόνας), το οποίο σε 24ωρη βάση πληροφορεί  σε πραγματικό χρόνο, γνωρίζει  τις  συνθήκες των προστατευόμενων χώρων και  αντιδρά αποτελεσματικά με την άμεση, έγκυρη και  έγκαιρη ειδοποίηση των εμπλεκομένων με την ασφάλεια των υπόψη χώρων", επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: "Ακόμα συστάθηκε  ομάδα με σκοπό την έγκαιρη  πρόληψη και διαχείριση των κινδύνων, την αντιμετώπιση ενδεχόμενων φυσικών απειλών, όπως η κλοπή και απάτη. Φύλαξη 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο στα αντλιοστάσια του Οργανισμού Κωπαΐδας".


Από την πλευρά του ο κ. Αβαρκιώτης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος και δήλωσε μεταξύ άλλων: "Αποδεχθήκαμε την πρόσκληση της κ. Παπαθωμά για να εξετάσουμε το σύστημα φύλαξης των αντλιοστασίων. Από την πλευρά μας αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συνεργασία με την αστυνομία, στο παρελθόν είχαμε προσπαθήσει με συναγερμούς αλλά και με εταιρία φύλαξης αλλά δεν είδαμε θεαματικά αποτελέσματα βελτίωσης. Εξετάζουμε το θέμα και σε κεντρικό επίπεδο για να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, εμείς δεν έχουμε μόνο την Κωπαΐδα αλλά και τον κάμπο της Θεσσαλίας" .