...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

12.11.15

Διπλό ΟΧΙ στην αντιλαϊκή πολιτική από Εργατικό Κέντρο και ΠΑΜΕ στη Λιβαδειά


erg01

Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας πραγματοποιήθηκαν στη Λιβαδειά, μια του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στον πεζόδρομο η οποία υποστηρίχθηκε και από τον Εμπορικό Σύλλογο (που έκανε αισθητή την παρουσία του με τον πρόεδρο Θ. Καλογρηά και τα μέλη του Δ.Σ.) και μια του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία στις 10:30 με μεγάλη συμμετοχή νεολαίας, κατά της πολιτικής λιτότητας και των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με τους περισσοτέρους ωστόσο να επιλέγουν βόλτα, καφέ και σόπινγκ στα καταστήματα που υποτίθεται θα ήταν κλειστά για μια ώρα. Όσο για τους αγρότες δεν τους είδαμε, άλλωστε μέχρι να εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίζονται τώρα και να χάσουν τα χωράφια τους απομένουν κάμποσοι μήνες ακόμα…

erg03erg02
«Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στα απάνθρωπα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που άλλα έλεγε τον Γενάρη και άλλα εφάρμοσε τον Ιούλιο κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό. Εμείς καλούμε τον κόσμο σε διαρκή αγώνα για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών και των μνημονίων», τόνισε ο Γραμματέας του Ε.Κ. Λιβαδειάς Γιώργος Καρβούνης.
Παράλληλα κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ «που ανακοίνωσε οτι στηρίζει την απεργία γελοιοποιώντας έτσι τον αγώνα με τη κυβέρνηση να στρέφετε δήθεν κατά της κυβέρνησης» ενώ δεν παρέλειψε υπογραμμίζοντας οτι «δεν έχουν καμία θέση εκεί» να καλέσει όσα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ήταν στην συγκέντρωση να αποχωρήσουν.
Για εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα έκανε λόγο το μέλος του Ε.Κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου και εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζοντας πως ουσιαστικά ακόμα και σε αυτή την κινητοποίηση «σύρθηκαν πίσω από το ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση».
Ο κ Παπαδημητρίου τόνισε οτι τέτοιου είδους κινητοποιήσεις είναι «ντουφεκιές στον αέρα» και οτι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί αν συνεχιστεί. Αντίθετα τόνισε οτι απαιτείται επανασχεδιασμός των κινητοποιήσεων, διαρκής αγώνας και συντονισμός με άλλες κοινωνικές και εργασιακές ομάδες.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς Νίκος Μπούραςδήλωσε σχετικά: «Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, γυναίκες και άντρες πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια. Μέσα σε αυτή την λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών που συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φωνάζουμε οτι φτάνει πια. Ο λαός πρέπει να δώσει ένα τέλος στις πολιτικές που πίνουν το αίμα μας, στο ξεπούλημα της δημόσιας παρουσίας και της απόπειρας φίμωσης των εργαζομένων και της συνδικαλιστικής δράσης. Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται, δεν τρομοκρατούνται, δεν υποτάσσονται». Ακόμα δεν παρέλειψε να σχολιάσει το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην απεργίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και η κοροϊδία έχει ένα όριο, δεν είναι δυνατόν να υποτιμούν και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό την νοημοσύνη του ελληνικού λαού, δεν μπορούν αυτοί που κατακρεουργούν το μέλλων το δικό μας και των παιδιών μας να καλούν δήθεν σε κινητοποιήσεις».

Από την πλευρά του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου που μετά την απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με την μεγάλη μάλιστα συμμετοχή της νεολαίας, ο Γιώργος Πελέκηςκατήγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και κάλεσε σε ενίσχυση του ΠΑΜΕ.
«Απεργούμε ενάντια στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, απεργούμε ενάντια στις νέες μειώσεις μισθών, ενάντια στις αυξήσεις των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, ενάντια στην κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, ενάντια στην μοιρολατρία και τον φόβο που έσπειραν όλο το προηγούμενο διάστημα στους εργαζόμενους προκειμένου να μη συμμετέχουν στην σημερινή απεργία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πελέκης.
Ακολούθως κάλεσε όλους τους εργαζόμενους «να σηκώνουν ψηλά το καφάλι, να ορθώσουν το ανάστημά τους, να συνταχθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα σωματεία τους διαφορετικά θα επιβάλλονται συνεχώς νέα και επώδυνα μέτρα».
Σύμφωνα με τον Γ. Πελέκη «η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει και οι μόνοι που μπορούν να το καταφέρουν αυτό είναι οι εργαζόμενοι με την στάση τους στους χώρους δουλειάς και την δράση τους».
Αφού τόνισε οτι τα ισοδύναμα δεν αποτελούν λύση γιατί θα επιβαρυνθούν πάλι κάποια άλλα λαϊκά τμήματα του πληθυσμού κατήγγειλε οτι την ίδια στιγμή που το κεφάλαιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδιώκουν να τελειώσουν «τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» και προχωρούν σε ένα τεράστιο «προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα» χαρίζονται χρέη εκατομμυρίων «στην καπιταλιστική μεγαλοεργοδοσία».
Τέλος με αφορμή το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην απεργία «υποτίθεται ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που ο ίδιος εφαρμόζει και για την οποία λέει πως άλλοι του την έχουν επιβάλλει» κάλεσε τον λαό να μην αφήσει να τον κοροϊδέψουν για ακόμα μια φορά.
«Οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές δεν πρέπει να ξεγελαστούν, πρέπει να οργανωθούν στα συνδικάτα, στα σωματεία τους, δεν υπάρχει άλλος δρόμος», κατέληξε ο Γιώργος Πελέκης.
pame01pame02pame03