...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

23.11.15

Μέχρι την Τρίτη στη Λιβαδειά η φωτογραφική έκθεση της Π.Ε. Βοιωτίας για το Πολυτεχνείο.


ek01

Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, συλλόγων, φορέων, μαθητών και πολιτών πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης της Π. Ε. Βοιωτίας με θέμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη, αφηγηματική διαδρομή μνήμης με φωτογραφίες, επιλεγμένες από το αρχείο του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, μια έκθεση που ζωντανεύει τον αγώνα του Πολυτεχνείου το 1973.
Οι πρωτότυπες φωτογραφίες και τα κείμενα αφηγούνται τις δύσκολες εκείνες ώρες που οι νέοι με τόλμη να διεκδίκησαν το μέλλον τους.
Άμεσες, αποκαλυπτικές, διεισδυτικές εικόνες αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα, όπου ο ιστορικός μπορεί να σκύψει για να αντλήσει λεπτομέρειες και να δει την αλήθεια αποτυπωμένη με όλη τη δύναμή της.
Η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά δήλωσε σχετικά:  “Να ευχαριστήσω το  3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς και  την χορωδία του. Η παρουσία των παιδιών και η συνεργασία με το προσωπικό του σχολείου συντέλεσε στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ευχαριστώ από καρδιάς τους μαθητές και τις μαθήτριες  του σχολείου, την εκπαιδευτικό κα Παναγιωτοπούλου Ηρώ καθώς επίσης και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Λιβαδειάς , κα Γεωργαντά Ελίζα, με την οποία, ως εκπαιδευτικός του 3ου Γυμνασίου, συνεργαστήκαμε άψογα έτσι ώστε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η συμμετοχή της συντέλεσε στην επιτυχή  διοργάνωση  της έκθεσης".
Και συμπλήρωσε: "Επίσης την εκδήλωση παρακολούθησαν Βοιωτοί πολίτες καθώς και το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «το Γαϊτανάκι», ο Σύλλογος Ποντίων, η Αντικαρκινική Εταιρία, η Εστία Μητέρας , εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Δοσίθεος Καστόρης, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Π. Ε. Βοιωτίας , η Πρωτοβάθμια και  Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση Βοιωτίας  και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κος Δημητρίου Χρήστος και η δημοσιογράφος του STAR Κεντρικής Ελλάδας  κα Παρασκευά Λένα. Τους ευχαριστώ για την παρουσία τους".

Η έκθεση ξεκίνησε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην ΠΕ Φθιώτιδας και συνεχίζεται στη Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.
"Είναι μια έκθεση φωτογραφίας του Φθιωτού ρεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου προσφορά στην ιστορική μνήμη του Πολυτεχνείου, προσφορά στη νέα γενιά.  Μεταφέρει όλα τα γεγονότα απεικονίζοντας τις πραγματικές καταστάσεις όπως τις βίωσαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου. Η έκθεση είναι εξαιρετική και στην Φθιώτιδα την επεσκέφθημεν περίπου 800 μαθητές και πλήθος κόσμου", δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

Η έκθεση θα μείνει ανοιχτή για το κοινό και τα σχολεία μέχρι και την Τρίτη24/11 από τις 9:00 – 14:00 και 18:00 – 20:00.

ek02ek03ek04ek05ek06