...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

23.11.15

Δρομολογήθηκε η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στην Αλίαρτο


astynomia

Ικανοποιημένοι είναι στην Αλίαρτο φορείς και δημότες από το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας όπως αυτό παρουσιάστηκε στις 18 Νοεμβρίου από την φυσική και πολιτική ηγεσία στη Λαμία.
Η παρουσίαση έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Υποστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο παρουσία ανώτατων αξιωματικών του Σώματος, Βουλευτών, Δημάρχων και εκπροσώπων φορέων.
Όπως σημειώθηκε η προσπάθεια της ηγεσίας της Αστυνομίας κινείται προς την κατεύθυνση της αναδιάταξης των δυνάμεων, προκειμένου να υπάρξουν αποτελεσματικές υπηρεσίες προς τον πολίτη.
Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο καταργούνται ή συγχωνεύονται Αστυνομικά Τμήματα και Αστυνομικοί Σταθμοί, ενώ ιδρύονται νέα εκεί που ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας το κρίνει αναγκαίο.
«Στα πλαίσια αυτά η Δημοτική Αρχή, εδώ και αρκετούς μήνες σε επανειλημμένες συναντήσεις με τους αρμόδιους έθεσε το αίτημα της ίδρυσης του Α.Τ. Αλιάρτου – Θεσπιέων, εξηγώντας τους λόγους που το καθιστούν αναγκαίο για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης ενώ κατά την διάρκεια της παρουσίασης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών.

«Η φυσική και Πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, κατανόησε  την αναγκαιότητα  του Αστυνομικού Τμήματος στην Αλίαρτο και στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Σώματος περιλαμβάνεται η ίδρυσή του», συμπλήρωσε ο Δήμαχος.
Τέλος σύμφωνα με τον Γ. Γ. Δ. Αναγνωστάκη το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα είναι νόμος του κράτους έως το τέλος Δεκεμβρίου.