...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

18.11.15

Μήνυμα από την Αντιπεριφερειάρχη Φ. Παπαθωμά για το Πολυτεχνείο, έκθεση φωτογραφίας από την ΠΕ Βοιωτίας


papathoma620

Σήμερα 42 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα ιστορικά γεγονότα είναι γνωστά σε όλους.
Παραμένει όμως  επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε το μήνυμα της εξέγερσης  για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». 
   Ας μην ξεχνάμε ότι η γενιά του Πολυτεχνείου ήταν η συνέχεια της κατοχικής γενιάς, της γενιάς της αντίστασης, της γενιάς των Λαμπράκηδων και του 114.
Σήμερα δίνεται η ευκαιρία να αναλογιστούμε την υποχρέωση συμμετοχής μας στα καθημερινά , μεγάλα, δικά μας Πολυτεχνεία διεκδικώντας συνεχώς , εκεί που φτάσαμε, τα αυτονόητα.
Για να γίνει όμως αυτό πρέπει όλοι μας να φωνάξουμε και να κάνουμε πράξη το κεντρικό σύνθημα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου:
« ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ »
Φανή Παπαθωμά Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ ΒοιωτίαςΈκθεση Φωτογραφίας «Πολυτεχνείο 1973» από την  Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας
Η Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας  – Περιφερειακή  Ενότητα  Βοιωτίας, διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας  «Πολυτεχνείο 1973»  .
Για πρώτη φορά στη Λιβαδειά, μία ολοκληρωμένη, αφηγηματική έκδοση μνήμης φωτογραφιών, επιλεγμένες από το αρχείο του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, ζωντανεύει τον αγώνα του Πολυτεχνείου το 1973.
Οι πρωτότυπες φωτογραφίες και τα κείμενα αφηγούνται καρέ-καρέ τις δύσκολες εκείνες ώρες που οι νέοι θέλησαν με τόλμη να διεκδικήσουν το μέλλον τους.
Άμεσες, αποκαλυπτικές, διεισδυτικές, αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα, όπου ο ιστορικός μπορεί να σκύψει για να αντλήσει λεπτομέρειες και να δει την αλήθεια αποτυπωμένη με όλη τη δύναμή της.
Είναι σημαντικό να ξαναδούμε τα όσα συνέβησαν τότε και να αναλογιστούμε τη σημασία τους και σε σχέση με τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα.
Μέρος του αρχείου αυτού περιέχει και ανέκδοτες φωτογραφίες.
Η έκθεση θα διαρκέσει 19 και 20 καθώς και 23 και 24 Νοέμβρη 2015 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39) στη Λιβαδειά και η τελετή εγκαινίων της θα πραγματοποιηθεί τηνΠέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6.00μ.μ.