...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

12.11.15

Την επίθεση με γκαζάκια κατά του σπιτιού του Γ. Καπεντζώνη καταδίκασε η ΠΕΔ Στερεάς


ped1

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας  η 9η Συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, στη θεματολογία της οποίας περιλαμβανόταν, η αντίδραση της ΠΕΔ στην επίθεση κατά της οικίας του κ. Γιώργου Καπεντζώνη, Δημάρχου Δωρίδας και  Αντιπροέδρου της ΠΕΔ, η ανάληψη δράσης και η υποστήριξη των Δήμων της Εύβοιας στον αγώνα τους για την  αποτροπή της εγκατάστασης σταθμών διοδίων επί της οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας και ο προγραμματισμός σεμιναρίου ολοκληρωμένης εκπαίδευσης των εργαζομένων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας για την εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.
O Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, κ. Λουκάς Υπερήφανος αναφερόμενος στην επίθεση στην οικία του Αντιπροέδρου της ΠΕΔ, κ. Γιώργου Καπεντζώνη, τόνισε: «Η  ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας εκφράζει την καταδίκη και τον αποτροπιασμό της για την άνανδρη επίθεση εναντίον του Αντιπροέδρου μας, κ. Καπεντζώνη. Από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα του και θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να του διαβιβάσουμε την συμπαράσταση και την πλήρη υποστήριξή μας. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι η βία γεννά βία και όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά αντίθετα τα οξύνει». Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Καπεντζώνης αναφέροντας: « Η επίθεση δεν ήταν προσωπική. Ήταν μια επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Έχω εμπιστοσύνη στις Ελληνικές Αρχές και είμαι σίγουρος ότι οι ένοχοι θα βρεθούν και θα αποδοθεί δικαιοσύνη», ενώ κλείνοντας μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά θα πρέπει να προστατευθούμε για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες και τους Δήμους μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΠΕΔ, τους Δημάρχους της Στερεάς Ελλάδας αλλά και όλους τους συνδημότες μου και τους πολίτες άλλων περιοχών για την ειλικρινή και εγκάρδια συμπαράστασή τους».

Παρέμβαση έγινε και από το Δήμαρχο του όμορου Δήμου Δελφών, κ. Παναγιωτόπουλο Αθανάσιο, ο οποίος αφού καταδίκασε το γεγονός, ζήτησε την αυστηροποίηση των ποινών απέναντι στη βία και στις ενέργειες που πλήττουν άμεσα ή έμμεσα τη δημοκρατία. Η συζήτηση του θέματος ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για την έκδοση ψηφίσματος περί καταδίκης της επίθεσης κατά του κ. Καπεντζώνη (βλ. σύνδεσμο: http://www.pedstereas.gr/content/psifisma-apofasi-toy-dioikitikoy-symvoylioy-tis-ped-stereas-elladas-shetika-me-tin-epithesi).
Στη συνέχεια ο κ. Λουκάς Υπερήφανος ανοίγοντας τη συζήτηση του δεύτερου θέματος για την ανάληψη δράσης για τη μη εγκατάσταση σταθμών διοδίων στην οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, ανέφερε: « Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι ενώ ο οδικός άξονας της σύνδεσης της Βόρειας και Νότιας Εύβοιας θεωρείται ένας από τους πιο απαρχαιωμένους και επικίνδυνους δρόμους της Χώρας, να αποφασίζεται η εγκατάσταση σταθμού διοδίων σε ολοκληρωμένα τμήματα, αντί να γίνονται έργα αναβάθμισης του συγκεκριμένου άξονα. Είναι απαράδεκτο να καλεί η Πολιτεία τους πολίτες που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, διερχόμενοι από το παραγκωνισμένο οδικό δίκτυο της Εύβοιας, να πληρώσουν αντίτιμο προκειμένου να μεταβούν σε ένα δρόμο “καρμανιόλα”. Βρισκόμαστε στο πλευρό των Δήμων της Εύβοιας και θα στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα τους. Γενικότερα πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός του σχεδιασμού και της λειτουργίας του συστήματος των διοδίων και θα πρέπει να πιέσουμε προς την κατεύθυνση αυτή». Ακολούθως, ο Πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο Χαλκιδέων και Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ , κ. Χρήστο Παγώνη, ο οποίος τόνισε: «Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΠΕΔ, κ. Υπερήφανο για την συμμετοχή του στη συνάντηση που διοργανώσαμε και έλαβε χώρα στην Χαλκίδα, προ ολίγων ημερών, για την οργάνωση της κινητοποίησής μας. Θεωρούμε ότι η εγκατάσταση μετωπικού σταθμού διοδίων στην οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο την έννοια της ανταποδοτικότητας των διοδίων, καθώς το συγκεκριμένο έργο οδοποιίας έχει κατασκευαστεί με δημόσιους πόρους  και ουδεμία σχέση έχει με το έργο κατασκευής της Ιονίας οδού. Δε νοείται η επιβολή διοδίων τη στιγμή που δεν υπάρχει επαρκές και ασφαλές παράπλευρο οδικό δίκτυο. Ζητάμε την αλληλεγγύη όλων των Δημάρχων και την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνουμε προσεχώς». Επίσης ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, κ. Γεώργιος Ψαθάς δήλωσε: «Όλοι οι Δήμαρχοι και οι πολίτες της Εύβοιας είμαστε συσπειρωμένοι και δεν θα επιτρέψουμε την άδικη εγκατάσταση των διοδίων, που θα αποτελέσει αδιαμφισβήτητα σημαντικό πλήγμα για την Εύβοια». Το σύνολο των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου δήλωσε την υποστήριξη του στην κινητοποίηση για την μη εγκατάσταση σταθμών διοδίων στην  συγκεκριμένη οδό, ενώ ο Δήμαρχος Λοκρών, κ. Νικόλαος Λιόλιος πρότεινε επιπλέον την ανάληψη δράσης από την ΠΕΔ/ΣΕ προκειμένου το σύστημα το διοδίων να εξασφαλίζει την ίση μεταχείριση των πολιτών και να μην εξωθεί τους οδηγούς στη χρήση των επικίνδυνων παράπλευρων δρόμων. Η συζήτηση του θέματος ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για την έκδοση ενός διακριτού ψηφίσματος κατά της εγκατάστασης διοδίων στην οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας και ενός ψηφίσματος για τον εξορθολογισμό του σχεδιασμού και της λειτουργίας των διοδίων.
Επίσης  σχετικά με το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ της ΠΕΔ, ο Πρόεδρος κ. Λουκάς Υπερήφανος επεσήμανε: « Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, παραμένοντας πιστή στον πρωταρχικό της στόχο που δεν είναι άλλος από την υποστήριξη των Δήμων με όσα μέσα διαθέτει, προτείνει την διοργάνωση και διεξαγωγή δύο (2) σεμιναρίων ολοκληρωμένης εκπαίδευσης των εργαζομένων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας για την εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων. Σύμφωνα με το πλάνο μας το πρώτο σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Λαμία και το δεύτερο στη Χαλκίδα. Τα σεμινάρια θα γίνουν με την συνδρομή εξειδικευμένων εκπαιδευτών ». Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού συνεχάρησαν τον Πρόεδρο για την πρωτοβουλία του, ενέκριναν ομόφωνα το θέμα.
Ακόμη στα πλαίσια της συνεδρίασης η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Λεβαδέων και Μέλος της του Δ.Σ. της ΠΕΔ , κα Κατερίνα Κοσκοβόλη ανέδειξε το θέμα της μείωσης της χρηματοδότησης κατά 10% της δαπάνης καθαρισμού σχολικών κτιρίων για το διδακτικό έτος 2015-2016. Το ΔΣ συμφώνησε με την κρισιμότητα του θέματος και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ανέλαβε τη δέσμευση να καταθέσει υπόμνημα διαμαρτυρίας στην επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ στις 13 /11 / 2015.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση του Σώματος, από τον Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γεώργιο Ντασιώτη, για το θέμα της επιβολής τελεσιγράφων από τη ΔΕΗ, περί διακοπής ηλεκτροδότησης σε αντλιοστάσια λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ο κ. Ντασιώτης επεσήμανε: «Είναι ένα θέμα που αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουμε όλοι μας. Μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι παρότι ζητάμε εγγράφως μια ενημέρωση από τη ΔΕΗ, δεν έχουμε λάβει εδώ και καιρό καμία απάντηση. Προκαλεί επίσης πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι μας απειλούν με την διακοπή του ρεύματος στα αντλιοστάσια – που όλοι ξέρετε πόσα σημαντικά είναι για τη ζωή των πολιτών μας – και όχι με τη διακοπή ρεύματος σε μια πλατεία. Θα πρέπει οργανώσουμε κοινή δράση».
Ο κ. Υπερήφανος εξέφρασε την σύμπνοιά του με τις θέσεις του Δημάρχου Αλιάρτου – Θεσπιέων και πρότεινε την υποστήριξη των Δήμων για το συγκεκριμένο θέμα με την πρόσληψη νομικού συμβούλου. Η πρόταση του Προέδρου υιοθετήθηκε από τα μέλη του ΔΣ και υπερψηφίστηκε ομόφωνα.