...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

5.11.15

Σε συμβολική κατάληψη Δημαρχείων προχώρησε χθες ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς


kat01

Στην κινητοποίηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με συμβολική κατάληψη των Δημαρχείων συμμετείχε χθες το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς «ως ένα μήνυμα στη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., αλλά και στους αιρετούς, που θέλουν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο της μνημονιακής πολιτικής που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις».
Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διαπιστώνουν πώς έχει ξεκινήσει μία επίθεση σε βάρος τους, που έχει να κάνει «με την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, όπως της αποκομιδής των απορριμμάτων και της διάλυσης των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.».
Οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση κάνουν λόγο για ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, «μια πολιτική που έχει ισοπεδώσει την Ελλάδα και την κοινωνία, αυξάνοντας τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία».
Παράλληλα δηλώνουν αποφασισμένοι για συνεχή αγώνα, «μαζικά και ενωτικά, κατά των πολιτικών που θέλει να επιβάλει η τρόικα και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας εγχώρια και ξένα συμφέροντα».

mpoyrasnikolaosΟ πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μπούρας αφού αναφέρθηκε στα αιτήματα ζήτησε την συμπαράσταση του λαού και όλης της κοινωνίας τονίζοντας πως «αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση, οι διεκδικήσεις δεν είναι συντεχνιακές και ο αγώνας που γίνεται αφορά όλους όσοι πλήττονται από τα μνημόνια και την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων».
Όπως είπε χαρακτηριστικά «Η αύξηση των εισφορών, η μείωση των μισθών, η κατάρρευση του ασφαλιστικού και τους συνταξιοδοτικού δεν είναι θέματα που αγγίζουν μόνο τους υπαλλήλους στους ΟΤΑ αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Καταλήγοντας ο κ. Μπούρας υπογράμμισε πως «ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ» και απεύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή την επόμενη Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στην πανελλαδική απεργία.
«Καλούμε τον λαό σε ένα διαρκή ενωτικό αγώνα. Διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας, την ζωή μας, το μέλλον το δικό μα και των παιδιών μας, διεκδικούμε το αυτονόητο από μια ακόμα μνημονιακή συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ η οποία συνεχίζει στον ίδιο και χειρότερο δόμο που είχαν χαράξει οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις», επεσήμανε ο Νίκος Μπούρας.
kat02