Στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας το Ε.Κ., στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς το ΠΑΜΕΣυγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ ενώ στο Εργατικό Κέντρο συμμετείχε στην κινητοποίηση που έγινε στην Αθήνα στο πλαίσιο της απεργίας που είχαν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τονίζοντας οτι μετά το τρίτο και "επαχθέστερο μνημόνιο" και έπειτα από 6 χρόνια "ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων", τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.
"Συνεχίζουμε τον αγώνα  δίνοντας μια ακόμα δυναμική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά και καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής" επισήμαναν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι του Ε.Κ. Λιβαδειάς .
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) από την πλευρά του κάλεσε σε συστράτευση στον αγώνα "για να αποτραπεί το προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάζουν κεφάλαιο – κυβέρνηση – ΕΕ εις βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης και του λαού" με "μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους".
Ο Γιώργος Αλεξανδρής από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς δήλωσε χαρακτηριστικά: "Βιώνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πιστά ακλουθούν οι κυβερνήσεις. Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν, εφαρμόζονται και τα νέα που θέλουν να εφαρμόσουν έχουν ταξικά χαρακτηριστικά, στοχεύουν και χτυπάνε άνεργους εργάτες συνταξιούχους και μικρομεσαίους. Δεν πάει άλλο ο λαός δεν πρέπει να περιμένει την φυσική και σωματικής της εξαθλίωση πρέπει να ορθώσει το ανάστημα και να αγωνιστεί για μια ζωή με αξιοπρέπεια".

Ο πρόεδρος Σωματείου Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ επαρχίας Λιβαδειάς Νικόλαος Θανέλας εξέφρασε την αντίθεση του "στην φτωχοποίηση που μας οδηγούν οι κυβερνόντες και τόνισε πως "όταν το άδικο γίνεται νόμος η αντίσταση αποτελεί καθήκον".
Τέλος ο ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου Δημήτρης Παπιώτης επεσήμανε οτι "πρέπει να μπει τέλος στον κατήφορο που επιβάλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση όσοι και οι ντόπιοι εκφραστές της. Απορρίπτουμε τα ψεύτικα διλλήματα και τον φόβο που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για να κρατούν το λαό καθηλωμένο".

Είπε μεταξύ άλλων οτι  "τα μνημόνια έδεσαν χειροπόδαρα όχι μόνο την χώρα αλλά και τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που αποτελούν την εύκολη λεία των κυβερνήσεων" και κατέληξε: "Τώρα με τις νέες περικοπές έρχεται η χαριστική βολή για τις συντάξεις που ήδη είναι συντάξεις πείνας και το ασφαλιστικό γενικότερα. Επιβάλλεται να σταματήσουν οι περικοπές να γίνει άμεση αποκατάσταση των περικοπών που έχουν σημειωθεί, να μη γίνει καμία αύξηση στα όρια ηλικίας και να υπάρχει δωρεάν δημόσια υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη".

εφημερίδα ΔΙΑΒΗΜΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου