...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

4.3.16

Στο κτήριο φιλοξενίας που ετοίμασε η ΠΣΕ στις Θερμοπύλες έφτασαν 116 πρόσφυγες


pp2

Στο κτήριο που ετοίμασε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  σε ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες φιλοξενούνται από το μεσημέρι της Πέμπτης 116 πρόσφυγες.
Μεταξύ των προσφύγων που έφτασαν με λεωφορεία στις Θερμοπύλες είναι και αρκετά ανήλικα παιδιά. Η αγωνία είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους ενώ κανείς δεν γνωρίζει  πόσο θα παραμείνουν σε αυτή την στάση στο δρόμο που έχουν χαράξει πρόςε την Ειδομένη και τα σύνορα.
Τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες υποδεχτήκαν ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος και μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Λαμίας.
Αρχικά έγινε η καταγραφή τους και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε δωμάτια ενώ για τη σίτιση τους την πρώτη μέρα φρόντισε η Περιφέρεια Στερεάς.
Παράλληλα η Περιφέρεια μοίρασε στους πρόσφυγες φυλλάδιο με χρήσιμες πληροφορίες για τη διαμονή τους, γραμμένο στη γλώσσα τους.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης που συμμετείχε στον συντονισμό της υποδοχής, δήλωσε: «Δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το καθήκον μας. Προσπαθούμε να σιτίσουμε αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους και κυρίως να τους παρέχουμε ιατρική φροντίδα και αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής. Σημασία έχει ότι το κάνουμε όλοι μαζί, πολίτες, εθελοντές, επαγγελματίες, επιστήμονες και φορείς».