...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

10.3.16

Ο κόσμος αγκαλιάζει τις εκδηλώσεις «Γαϊτανάκι 2016» του Δήμου Λεβαδέων

patinada1
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή σχολείων και συλλόγων το Γαϊτανάκι του Δήμου Λεβαδέων
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή των σχολείων πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς το Γαϊτανάκι του Δήμου Λεβαδέων.
Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων αλλά και Λιβαδείτες όχι μόνο κατέκλισαν τον χώρο της εκδήλωσης αλλά συμμετείχαν ενεργά.
Τα παιδιά που πήραν το θερμό χειροκρότημα του κοινού έπλεξαν και ξέπλεξαν με «μαεστρία» το γαϊτανάκι και στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς.
Παράλληλα το ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς προσέφερε δωρεάν αποκριάτικες μάσκες.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την ίδια επιτυχία και συμμετοχή το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε μια εκδήλωση, ένα παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λεβαδέων, ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς και ο Σύλλογος Ελικωνίων και την οποία αγκάλιασαν ντόπιοι και επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, γυναίκες και άντρες.
Συμμετείχαν επίσης ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «ΜΥΗΣΙΣ», το Τμήμα Παράδοσης και Χορού Αγίου Δημητρίου, οι Κουδουναραίοι Διστόμου και οι Πίπιζες Αράχωβας.
Οι συμμετέχοντες ντυμένοι όπως οι περιστάσεις του καρναβαλιού επιτάσσουν ξεκίνησαν   την πατινάδα από την πλατεία Λάμπρου Κατσώνη και διασχίζοντας την Λιβαδειά κατέληξαν στην πλατεία όπου το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά με τους ήχους των χάλκινων, της πίπιζας και του κλαρίνου να «κλέβουν» την μουσική παράσταση.
Αναμνηστικά δώρα αντάλλαξαν με τους Καστοριανούς ο Δήμος Λεβαδέων, ο ΧΛΟ Λιβαδειάς και ο Σύλλογος Ελικωνίων.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι διοργανωτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους τόσο για την επιτυχία όσο και για την συμμετοχή και ευχαρίστησαν όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση.
Την Κυριακή το πρόγραμμα περιελάμβανε «φωτιά, τραγούδι και χορό» με άναμμα φωτιάς και κεράσματα, από το Μορφωτικό Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στον Ζαγαρά και άναμμα φωτιάς και κεράσματα, από την επιτροπή κατοίκων στην πλατεία των Τσουκαλάδων.
Οι εκδηλώσεις «Γαϊτανάκι στη Λιβαδειά 2016» που διοργανώνει  Δήμου Λεβαδέων σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της περιοχής στο πλαίσιο της αποκριάς με τμε στόχο την αναβίωση και διατήρηση τοπικών εορταστικών εθίμων, καθώς και την επαφή με έθιμα από όλη την Ελλάδα, θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδειάς «Το Γαϊτανάκι» θα ανάψει φωτιά και θα πλέξει το Γαϊτανάκι του Συλλόγου με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης στις 7 το απόγευμα.
Την Παρασκευή 11 Μαρτίου στη Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς οι σπουδαστές του τμήματος Υποκριτικής Τέχνης, Θεάτρου και  Κινηματογράφου θα παρουσιάσουν «Θεατρικό δρώμενο – παντομίμα» ενώ θα υπάρχει και κέρασμα από τους σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης – Σεφ του Δημοσίου ΙΕΚ Λιβαδειάς στις 7 το απόγευμα.
Στις 8 το βράδυ το κοινό θα απολαύσει το Χορευτικό του Τοπικού Διαμερίσματος Καμαρίτσα και Χορευτικό του Τοπικού Διαμερίσματος Σταυρού του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων και θα ακολουθήσει η παραδοσιακή χορωδία «Ρίζες”»της Δημοτικής Κοινότητας Ψαχνών.
Αμέσως μετά στις 9 σειρά έχουν τα αποκριάτικα δρώμενα με τη συμμετοχή των κατοίκων των συνοικιών της πόλης.
Το Σάββατο 12 Μαρτίου το πρόγραμμα έχει στις 7 το απόγευμα άναμμα φωτιάς, τραγούδι, χορό και κεράσματα, από την Επιτροπή Γειτονιάς στο Πέρα Χωριό.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα με τα κούλουμα στο λόφο του Αι Λιά και την Ανάληψη.
  • Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις της Παρασκευής 11 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα θεάτρου του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς
patinada2
gai2