...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

4.3.16

Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία με κλείσιμο των υπηρεσιών της Περιφέρειας προτείνει η Λ.Σ. ενώ ζητά εξηγήσεις για Φ. Παπαθωμά


laikisyspirosi-111

Την άποψη πως τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται με το ασφαλιστικό είναι ακόμα χειρότερα απ’ αυτά που περιέχονταν στο αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης, τόσο σε ότι αφορά τις περικοπές στις συντάξεις, όσο και στις παροχές εξέφρασαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας της Λαϊκής Συσπείρωσης Σοφία Ντούρου και Γιώργος Γκικόπουλος.
«Σε αυτή την κατεύθυνση, οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες  των εργατικών συνδικάτων, με ορίζοντα την επιτυχία της 48ωρης γενικής απεργίας, που προετοιμάζεται με την κατάθεση του νόμου στην Βουλή. Επίσης προτείνουμε εκείνες τις ημέρες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να μείνουν κλειστές», σημείωσαν χαρακτηριστικά.
Με αφορμή τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις τόνισαν οτι οι αγρότες παραμένουν σε αγωνιστική επιφυλακή και ετοιμότητα και έκαναν λόγο για μεγάλη κινητοποίηση που «έδειξε ακόμη ότι η κοινή αγωνιστική δράση της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, δίνει στον αγώνα πολλαπλάσια δύναμη και προοπτική».
Σχετικά με το προσφυγικό υπογράμμισαν οτι «η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα καλούν τις χώρες της ΕΕ να εφαρμόσουν τις αποφάσεις, όμως αυτές οι αποφάσεις είναι που οδηγούν χιλιάδες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων να εγκλωβίζονται στην Ελλάδα» και επεσήμαναν οτι «η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνη, γιατί ουσιαστικά συμμετέχει σε όλα τα στάδια γέννησης και διόγκωσης του προβλήματος».
Και απευθυνόμενοι στην περιφερειακή αρχή σημείωσαν: «Θεωρούμε έγκαιρη και σωστή την στάση της Περιφέρειας, στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την μετακίνηση των μεταναστών στην εθνική οδό, αλλά δυστυχώς ήταν ανεπαρκής γιατί δεν είχε και δεν πρόβαλε το αναγκαίο πολιτικό σκεπτικό. Μείνατε στην ανθρωπιστική βοήθεια αλλά δεν σταθήκατε, όπως θα έπρεπε, στις αιτίες που δημιουργούν τους πολέμους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Τέλος ζήτησαν επίσημη και πλήρη ενημέρωση για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων λέγοντας: «Πληροφορηθήκαμε εξωδιαδικαστικά, πως, η αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης την διαμόρφωση του επικαιροποιημένου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων. Πως, για το ίδιο ζήτημα, ο κ. Περιφερειάρχης έκανε σύσκεψη με τους δημάρχους της περιοχής και ζήτησε επειγόντως το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων κάθε Δήμου. Τι ακριβώς συνέβη; Τι πρόκειται να κάνει και σε ποια κατεύθυνση; Πως εκτιμά την μη νόμιμη έγκριση, που δόθηκε από την αιρετή Περιφέρεια, δια χειρός αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, για την παράνομη συγκρότηση του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Α.Ε. που ήταν και είναι βασικός και κύριος παράγων σοβαρών περιπλοκών στην διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων».