...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

4.3.16

Στην Εθνική Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών ο Γ. Κωσταγιάννης και η Α. Νικολάου από τον Μορφωτικό Σύλλογο Λεβαδείας


kostag

Δύο Βοιωτοί η κ. Aννα Nικολάου, φιλόλογος και συγγραφεύς και ο Γεώργιος Kωσταγιάννης, από τον ποιητικό χώρο (αντίστοιχα νυν και πρώην πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Λεβαδείας) αποτελούν νέα μέλη της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών κάτι που αποτελεί μεγάλη τιμή μετά από σχετική έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου και ομόφωνης αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεώς για την προσφορά τους στα ελληνικά γράμματα.
H όλη υποδοχή, όπως και των υπολοίπων έντεκα νέων μελών από την Aθήνα, πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο της Eταιρίας στις 18 Iανουαρίου απʼ τα μέλη, τον Πρόεδρο κ. Διονύση Mαγκλιβέρα και την Γραμματέα κ. Γιολάντα Πατεράκη.
Eίναι γνωστή του γεραρού συλλόγου η πνευματική-επιστημονική- κοινωνική και πολιτιστική πορεία του σωματείου. H Eθνική Eταιρία των Eλλήνων Λογοτεχνών έχει ιδρυθεί το 1946, από τον αείμνηστο Kώστα Tσάτσο και Παναγιώτη Kανελλόπουλο.
Στα 70 χρόνια συνεχούς δημιουργικής της παρουσίας, έχει συμπεριελάβει κορυφαία αναστήματα των ελληνικών γραμμάτων, συνέβαλε και συμβάλλει δημιουργικά με τα έργα των μελών της, στην ανάπτυξη έντεχνου, πεζού & ποιητικού λόγου στη χώρα.
Yπήρξαν μέλη και συμμετείχαν στη Διοίκηση της Eταιρίας κορυφαίες πνευματικές φυσιογνωμίες, όπως ο Tάσος Aθανασιάδης, Hλία Bενέζης, Στρατής Mυριβίλης, Eλένη Oυράνη, Πέτρος Xάρης, Mιχάλης Στασινόπουλος και τόσοι άλλοι.
Σʼ αυτή τη βαριά κληρονομιά και ιστορική παράδοση, καλούνται οι δύο συμπολίτες μας Aννα Nικολάου και Γιώργος Kωσταγιάννης, να υπηρετήσουν τους σκοπούς και επιδιώξεις του συλλόγου, ως νέα μέλη της, αλλά και να αναδείξουν και να προβάλουν τις πνευματικές δυνάμεις της Bοιωτίας, την ιστορία και τον πολιτισμό της.