...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

11.3.16

Αντιπροσωπία της ΚΕΕΕ και Π. Αγνιάδης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


agpav

H  Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Μίχαλο, τον Γενικό Γραμματέα (και πρόεδρο του ΕΠΒ) Παναγιώτη Αγνιάδη, τον Α΄ Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Παπαδόπουλο, τον Β΄ Αντιπρόεδρο Ιορδάνη Τσώτσο, τον Δ΄ Αντιπρόεδρο Παύλο Τονικίδη, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Ζορπίδη, τον Οικονομικό Επόπτη Γεώργιο Χονδρογιάννη και τον Αναπληρωτή Οικονομικό Επόπτη Ηλία Χατζηχριστοδούλου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ Νίκος Σοφιανός και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ κ. Γιάννης Ρεκλείτης.
«Οι θεσμοί οφείλουν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, αλλά και εκείνοι πρέπει να εκπληρώσουν τις δικές τους, και ιδίως να αντιληφθούν ότι πρέπει να διορθωθούν λάθη του προγράμματος που δεν οφείλονται, ούτε στον ελληνικό λαό, ούτε, βεβαίως, στην επιχειρηματική κοινότητα. Είναι λάθη δικά τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ακόμη ότι μόνο με τη διόρθωση αυτών των λαθών- και την τήρηση, βέβαια, των δικών των υποχρεώσεων από τους εμπλεκόμενους- η ελληνική οικονομία θα αποκτήσει τη σταθερότητα εκείνη και την αναπτυξιακή προοπτική που επιβάλλεται, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία. Τέλος, τόνισε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας για το καλό της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σημείωσε ότι «σήμερα η χώρα βρίσκεται και πάλι στο «μάτι του Κυκλώνα» και επεσήμανε ότι πρέπει, πλέον, και οι θεσμοί να αντιληφθούν τις ανάγκες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Όπως έκανε γνωστό ο Π. Αγνιάδης οι εκπρόσωπο της επιχειρηματικής κοινότητας υπογράμμισαν την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας μέσω του ιδιωτικού τομέα, τον οποίο και χαρακτήρισαν ως μοναδικό πυλώνα ανάπτυξης, ζητώντας την αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται σήμερα, προκειμένου να επιστρέψει η χώρα το ταχύτερο δυνατό στο μονοπάτι της ανάπτυξης.

Ο κ. Μίχαλος με δεδομένο και το πρόβλημα του προσφυγικού υποστήριξε πως είναι εξαιρετικά χρήσιμο το γεγονός ότι αυτήν την κρίσιμη στιγμή, στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας βρίσκεται ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος μπορεί να ασκήσει την επιρροή του- στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του- εντός και εκτός Ελλάδας.
Τέλος ο Πρόεδρος και η Διοικητική Επιτροπή ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τις δράσεις των Επιμελητηρίων, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια για τον θεσμό απο τον κ. Παυλόπουλο.