...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

5.3.16

Κατά της δημοτικής αρχής του Δήμου Λεβαδέων στρέφεται ο Σύλλογος "Το Γαϊτανάκι"

Ευθύνες στη δημοτική αρχή του δήμου Λεβαδέων επιρρίπτουν για άλλη μια φορά εμμέσως πλειν σαφώς για την ματαίωσης της παρέλασης των αρμάτων την Κυριακή της Αποκριάς ο πρόεδρος και τα μέλη του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδειάς "Το γαϊτανάκι".
"Η πατρίδα μας βιώνει μια οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική τραγωδία. Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η εθελοντική παρουσία σε κάθε επίπεδο κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης", επισημαίνει ο Θανάσης Ανέτας σε ανακοίνωση που εξέδωσε και προσθέτει: "Ο σύλλογος μας εδώ και 25 χρόνια ήταν παρών, πρωταγωνιστής με εθελοντική προσφορά των μελών του σε πολύπλευρες εκδηλώσεις τα όρια του Δήμου Λεβαδέων και όχι μόνο".
Ακολούθως στρέφεται κατά της δημοτικής αρχής λέγοντας: "Δυστυχώς μέσα στην περίοδο της παρακμής που ζούμε ήλθε εναντίον μας ένα ανεξήγητο χτύπημα από τη δημοτική αρχή Λεβαδέων. Σε μία πρωτοφανή επίδειξη αλαζονείας και απαξίωσης η κυρία δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία συνέχισε την απαράδεκτη συμπεριφορά σε βάρος μας που έχει άρχισε την προηγούμενη χρονιά. Θεωρεί ότι έχει κλείσει ο κύκλος μας σε ό,τι αφορά το ρόλο και την παρουσία μας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της αποκριάς. Έφτασε στο σημείο να μας προτρέψει να πάμε στο καρναβάλι του Ορχομενού. Δεν θα είχαμε αντίρρηση να το κάνουμε αυτό αν ο σύλλογος μας δεν είχε γράψει τη δική του ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας εδώ και 25 χρόνια και ιδιαίτερα τις απόκριες".
Στην συνέχεια ο κ. Ανέτας επισημαίνει οτι ο Σύλλογος έχει κάνει την αυτοκριτική του και γνωρίζει τις παραλήψεις και τα λάθη του.
Και αφού σημειώνει οτι οι προηγούμενοι δήμαρχοι στήριξαν τον Σύλλογο τονίζει οτι θα έπρεπε η σημερινή πλειοψηφία να έκανε και αυτή τη δική της αυτοκριτική,
"Τους απαντάμε ότι η πόλη δεν τους ανήκει. Σε καμία περίπτωση δεν θα παραμείνουμε αδρανείς και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με μεράκι στην πόλη και τους συμπολίτες μας με τις ταπεινές μας δυνάμεις. Ευχόμαστε σε όλους καλές απόκριες", είπε ο κ. Ανέτας Και αναφερόμενος σε όσους "ξεχνούν την προσφορά του συλλόγου" κατέληξε με τους εξής στοίχους (που είναι και οι ορθοί διότι στον Τύπο ο δαίμων του "τυπογραφείου" τους παραποίησε): "Ψεύτικε κόσμε κι άδικε σε μένα μην περνιέσαι εγώ ήμουν που σε γλένταγα και τώρα μ΄ απαρνιέσαι".