...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

10.3.16

Συλλήψεις σε Λιβαδειά και Αλίαρτο για λαθραίο καπνό


sillipsi

Τρείς άνδρες ηλικίας 53, 52 και 38 ετών και μια γυναίκα 41 ετών συνελήφθησαν την Τρίτη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών και ελέγχων, με σκοπό την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου
Πιό συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας, συνελήφθησαν ο 52χρονος και η 41χρονη, διότι μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πραγματοποίηση νομότυπης έρευνας στην οικία τους, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Αλίαρτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 59 τυποποιημένες ανισοβαρείς και αεροστεγείς πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους 29.880 γραμμαρίων.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στη Λιβαδειά, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άλλα δύο άτομα, στον 53χρονο και στον 38χρονο, βρέθηκε να έχουν από κοινού 25 τυποποιημένες πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα λαθραίου καπνού.
Ο καπνός που κατασχέθηκε θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ όπως επισημάνθηκε από την αστυνομία "οι έρευνες από το Τμήμα Ασφαλείας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον".