...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

23.3.16

Κ. Μπακογιάννης και Γ. Τσιάμης στο νέο Δ.Σ. της ΕΕΤΑΑ από την Αυτοδιοίκηση και Λ. Υπερήφανος από τους παραγωγικούς φορείς


Έντονη είναι η εκπροσώπηση της Στερεάς Ελλάδας στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Ορχομενού Γιάννη Τσιάμη με την παράταξη της μείζον μειοψηφίας που αποτελούν πρόταση της Αυτοδιοίκησης και τον Δήμαρχο Ορχομενού Λουκά Υπερήφανο από τις παραγωγικές τάξεις.

Πιό συγκεκριμένα στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. στη ΕΕΤΑΑ Α.Ε. (ΥΠΕΣΔΑ - ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ -  ΤΕΕ - ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ και ΔΑΝΕΙΩΝ κλπ.) εξελέγησαν οι εξής:
Πρόταση  της Αυτοδιοίκησης ( ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ): Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Γιάννης Τσιάμης  ΔΣ Ορχομενού – Μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ, Αστέριος Ζωγράφος, Δήμαρχος Πολυγύρου Χαλκιδικής, Γιώργος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου
Πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών: Θόδωρος Γκοτσόπουλος, πρώην Δήμαρχος Παλλήνης, Ευάγγελος Αυγουλάς, Σύμβουλος ΕΣΠΑ υπουργού εσωτερικών, Γιώργος Καπλάνης, Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Βλάσσης Σφυρής, Δ.Σ Αγρινίου, Μιχάλης Κυπραίος, Στέλεχος ΥΠΕΣΔΑ αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ
Πρόταση Παραγωγικών Φορέων ( ΤΕΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ κλπ.):  Λουκάς Υπερήφανος Λουκάς, Δήμαρχος Ορχομενού – Πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω και πρώην Πρόεδρος ΤΕΔΚΝΑ,
Αναπληρωματικοί εκλέχθηκαν οι: Χρήστος Μιχαλάκης, Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Δημήτρης Τσιαντής, Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ, Γιώργος Κωτσός, Δήμαρχος Μουζακίου & Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας, Κώστας Παπαλός, πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας.

Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Δημήτριος Καλογερόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο
Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ ο Κωνσταντίνος Μπακογιάννης και
Γραμματέας ο Αστέριος Ζωγράφος, Δικηγόρος, Δήμαρχος Πολυγύρου.

Διευθυντές είναι ο Ιωάννης Γούπιος, Οικονομολόγος, Διευθυντής Ανάπτυξης και Οικονομικών Τ.Α. και η Γεωργία Γκόνου, Πολιτική Επιστήμων, Διευθύντρια Κατάρτισης και Απασχόλησης.
Η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) ιδρύθηκε το 1985 λειτουργεί με τη μορφή της ανώνυμης εταιρίας, ανήκει στον κοινωνικό τομέα της οικονομίας, διοικείται από ενδεκαμελές αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο και έχει μετόχους φορείς της Αυτοδιοίκησης, το Ελληνικό Δημόσιο και φορείς του Κοινωνικού τομέα.
Το Ανθρώπινο Δυναμικό της Ε.Ε.Τ.Α.Α. αποτελείται από εξειδικευμένους επιστήμονες με πλούσια εμπειρία σε θέματα τοπικής περιφερειακής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης, κοινωνικής πολιτικής και ανθρώπινων πόρων, πολιτισμού, τουρισμού και περιβάλλοντος, πληροφορικής και τεχνολογικών εφαρμογών.
Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. έχει σκοπό την παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης σε φορείς της Αυτοδιοίκησης καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και του Κοινωνικού τομέα. Επιπλέον και για την επίτευξη του σκοπού της συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό Δικτύων και Συνεργασιών.