...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

4.3.16

Πηγή διαφάνειας και εργαλείο για τον πολίτη η νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς (http://www.pste.gov.gr/)


mpakogiannis

Νέα διαδραστική ιστοσελίδα που έχει ως βάση την «έξυπνη Περιφέρεια» με σκοπό την πλήρη πρόσβαση των πολιτών σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται αλλά και την παρέμβασή τους σε αυτές θέτει σε λειτουργία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Βασικό χαρακτηριστικό της ιστοσελίδας είναι η δυνατότητα που παρέχει στους πολίτες προκειμένου να παρακολουθούν τα οικονομικά της περιφέρειας, τις δαπάνες και τα έσοδά της αλλά και το που πηγαίνουν τα χρήματά τους μέσω της κατανομής των πόρων αλλά και της δημοσιοποίησης κάθε απόφασης.
Κάθε μεγάλο θέμα για την Περιφέρεια, μέσω της σελίδας, θα τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και ο καθένας θα μπορεί να διατυπώνει δημόσια, την άποψη, την ένσταση ή την ιδέα που έχει.
Επίσης ένα σημαντικό πεδίο της ιστοσελίδας που αποτελεί τη «ψυχή» του εγχεδιρήματος και δίνει απαντήσεις είναι το «Θέλω να…».
Εκεί ο κάθε πολίτης θα μπορεί να βλέπει προκηρύξεις, δαπάνες, πληροφορίες, να λέει την άποψή του, να παρακολουθεί το έργο της Περιφέρειας, να αναφέρει προβλήματα και να ενημερώνεται για το πως και πότε θα εξυπηρετηθεί για ζητήματα που τον αφορούν
Να σημειωθεί οτι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για απόλυτη διαφάνεια και εξυπηρέτηση πολιτών και επαγγελματιών περιλαμβάνεται και η άμεση επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.
«Ζητούμενο για εμάς είναι να είμαστε χρήσιμοι. Δημιουργήσαμε μία ιστοσελίδα που θέλουμε να γίνει ο καθρέπτης της περιφέρειας, να μπορούν να βλέπουν οι πάντες τα πάντα αλλά και να εξυπηρετούνται. Μαζί με την  ηλεκτρονική υπογραφή, αυτό είναι ακόμη ένα βήμα για να μειώσουμε τη γραφειοκρατία», είπε σε δηλώσεις του ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Όταν δεν θα χρειάζεται να χάνει κανείς το μεροκάματό του για να τρέχει από γραφείο σε γραφείο για μία υπόθεσή του και θα εξυπηρετείται από μακριά, τότε θα έχουμε πετύχει το στόχο μας. Σε αυτή τη κατεύθυνση βρισκόμαστε».