...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

10.3.16

Σε μια εκπληκτική εκδήλωση ο Σύλλογος Γυναικών Αγ. Νικολάου Λιβαδειάς τίμησε την Δήμαρχο Γ. Πούλου (video – φωτο)


an01

Εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς την Τρίτη 8 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της οποίας τίμησε την Δήμαρχο Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο «Αμφιθέατρο» παρουσία των μελλών του Συλλόγου, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της ευρύτερη περιοχής και πλήθους γυναικών ου είχαν κατακλύσει την αίθουσα
Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γεωργία Καρβούνη – Λιάσκου, στη συνέχεια έγινε ιστορική αναφορά στην ημέρα της γυναίκας από την Αντιπρόεδρο Ελένη Λούλου και ακολούθησε απαγγελία «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» από τη Γραμματέα Χρύσα Σκαγιάκου.
Αμέσως μετά απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στη Δήμαρχο Λεβαδέων Γιώτα Πούλου και το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με την Λιβαδείτισα συγγραφέα Μάρτυ Λάμπρου που μίλησε για «Το δικαίωμα στο όνειρο».
«Κάθε μέρα είναι η μέρα της γυναίκας. Μια φορά όμως το χρόνο στις 8 Μάρτη έχει καθιερωθεί να τιμάται η Γυναίκα Μάνα, Σύζυγος, κόρη, αδελφή. Η γυναίκα του πόνου και του μόχθου, η γυναίκα της ομορφιάς και της λατρείας, η αγνοημένη γυναίκα, η καταπιεσμένη , η γυναίκα της επανάστασης και του αγώνα , της αγάπης , της αγωνίας της χαράς και της λύπης , του Έρωτα και της Μητρότητας. Η Κακοποιημένη γυναίκα, η απατημένη, η φίλη και η ερωμένη… Η ξεριζωμένη, η πρόσφυγας …», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Καρβούνη και πρόσθεσε: «Αλήθεια γιορτάζουν σήμερα οι γυναίκες της Αφρικής που δεν έχουν ούτε κάν πόσιμο νερό να δώσουν στα παιδιά τους; Γιορτάζουν οι γυναίκες στην Ινδία που η ζωή τους δεν κοστίζει παρά ελάχιστες ρουπίες; Γιορτάζουν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν ,στο Μπαγκλαντές που πληρώνουν με την ζωή τους την επιθυμία τους για αξιοπρεπή ζωή; Και εμείς οι γυναίκες του δυτικού, πολιτισμένου κόσμου με το «υψηλό»  επίπεδο μόρφωσης και ζωής γιορτάζουμε;».
Επεσήμανε ακόμα πως από τον ξεσηκωμό των εργατριών της Νέας Υόρκης τον Μάρτη του 1857 δεν έχουν γίνει για τις γυναίκες όσα βήματα θα έπρεπε και η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση.
«Εάν λοιπόν θέλουμε να γιορτάζουμε ας το κάνουμε καθημερινά, στο σπίτι μας, στον χώρο εργασίας μας… Η μάνα μας που δούλευε ή που ίσως δουλεύει ακόμη σαν «σκυλί μαύρο» στα χωράφια, στην ταβέρνα, στο εργοστάσιο, στο γραφείο, χρειάζεται ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά όταν γυρνάει διαλυμένη στο σπίτι, ίσως και ένα τραπέζι στρωμένο αν υπάρχει η δυνατότητα από κάποιον άλλο. Η κόρη χρειάζεται μια τεράστια αγκαλιά και ξεκάθαρες κουβέντες με εφαλτήριο πάντα την αγάπη προς εκείνη όχι απαγορεύσεις χωρίς νόημα, ταμπού, τοίχους. Η γυναίκα συνάδελφος χρειάζεται απλά στην καθημερινότητα της από τον άντρα συνάδελφο αξιοπρεπή αντιμετώπιση χωρίς σεξιστικά σχόλια και υπονοούμενα. Η γυναίκα σύζυγος – σύντροφος ένα απλό σφίξιμο του χεριού και δύο απλές κουβέντες… μην στενοχωριέσαι είμαστε μαζί και σε αυτό…», τόνισε η Πρόεδρος και κατέληξε: «Γιατί,   αγαπημένοι άνδρες, δεν είμαστε απέναντι, είμαστε δίπλα, χέρι με χέρι, πλάτη με πλάτη, βήμα το βήμα… στις χαρές και τις λύπες».
Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γ. Πούλου αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γυναικών για την τιμή της επιφύλαξε συνέχισε λέγοντας: «η τιμή που μου κάνετε μου δίνει από την μια δύναμη να συνεχίσω και από την  άλλη πολύ μεγάλη ευθύνη» ενώ σημείωσε σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Η Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών που έχει τις ρίζες της στον αγώνα των γυναικών για ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαιώματος ψήφου, μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα της ισότιμης παρουσίας των γυναικών στο δημόσιο βίο. Παρά το γεγονός ότι στο δυτικό κόσμο η συμμετοχή των γυναικών στο κοινωνικό – πολιτικό και οικονομικό στίβο έχει αυξηθεί σημαντικά, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις και να υπο-εκπροσωπούνται σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων, ενώ σε κάποιες άλλες χώρες ακόμη και σήμερα δεν έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση και στην εργασία.
Η προώθηση της ισότητας των δύο φύλων και η χειραφέτηση των γυναικών εξακολουθεί να αποτελεί επιδίωξη και προτεραιότητα των κοινωνιών.  Η πρόοδος της ισότητας των φύλων είναι πρόοδος της κοινωνίας των πολιτών».
Η κ. Πούλου τόνισε ακόμα οτι «η ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών δεν μπορεί παρά να περνάνε και μέσα από τους άντρες» και έκλεισε με τον στοίχο του ποιητή που λέει ότι: «η γυναίκα είναι το μέλλον του άντρα».
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το μοναδικό πρόγραμμα που προφέρει το «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ» και γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες. Δείτε:

an02an03an05an06an07an08an09an010