...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

4.4.16

Για ανάγκη λειτουργίας παιδιατρικής έκανε λόγο η Δήμαρχος Γ. Πούλου


poyloy620

Την ανάγκη δημιουργίας παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο Λιβαδειάς εξέφρασε η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου η οποία παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή της στην πρόταση για μετακίνηση των παιδιάτρων του νοσοκομείου Λιβαδειάς για εφημερίες στη Λαμία ενώ δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες και στην προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου.
«Η κριτική μου είναι αρνητική σχετικά με το έγγραφο αυτό που διέρρευσε και κακώς θεωρήθηκε ότι ήταν αποτέλεσμα μιας σύσκεψης. Δύο βουλευτές της Φθιώτιδας επισκέφθηκαν την υποδιοικήτρια, αυτό δε σημαίνει ότι ήταν σύσκεψη που αποφάσισε ορισμένες διοικητικές υπηρεσιακές κατανομές προσωπικού. Θεωρώ ότι ήταν μεγάλο ατόπημα αν βγήκε αυτό, δηλαδή η πρόταση μεταφοράς των παιδιάτρων του νοσοκομείου Λιβαδειάς στο νοσοκομείο Λαμίας ως απόφαση σύσκεψης. Ήταν λάθος χειρισμός της υποδιοικήτριας και δεν θα ήθελα να το σχολιάσω άλλο», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Πούλου. Παράλληλα η Δήμαρχος επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου για το ότι δεν λειτουργεί παιδιατρική κλινική στο νοσοκομείο Λιβαδειάς υποστηρίζοντας πως αν λειτουργούσε αυτό θα απέτρεπε κάθε προσπάθεια μετακίνησης προσωπικού προς άλλα νοσοκομεία περιφέρειας.
«Το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς δεν έχει παιδιατρική κλινική και εδώ είναι ένα ερώτημα διότι αν είχε κανείς δεν θα μπορούσε να μετακινήσει τους παιδιάτρους από δω προς τη Χαλκίδα η πρώτη Λαμία. Γιατί λοιπόν δεν έχει δημιουργηθεί τόσο καιρό, το προσωπικό επαρκεί, άλλα είναι τα θέματα ενώ υπάρχει ευθύνη και στην προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου», είπε και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι ένα από τα άμεσα θέματα που πρέπει να δει για το νοσοκομείο Λιβαδειάς ο νέος διοικητής που κατά πάσα πιθανότητα θα τοποθετηθεί τον Μάιο είναι η λειτουργία παιδιατρικής κλινική που αφενός θα καλύψει τις ανάγκες τις ευρύτερης περιοχής και αφετέρου θα αποτρέψει μετακινήσεις γιατρών. Όταν όμως εμείς στο νοσοκομείο Λιβαδειάς δεν έχουμε παιδιατρική κλινική είναι λογικό να πρέπει να καλυφθούν θέσεις εκεί που λειτουργεί δεδομένου οτι νοσηλεύονται παιδιά για τα οποία σε εικοσιτετράωρη βάση θα πρέπει να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση και εφημερία».

Επίσης η Γ. Πούλου επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση και για τον αποκλεισμό του νοσοκομείο Λιβαδειάς από τις 585 θέσεις επικουρικού προσωπικού που ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας αφού όπως υπογράμμισε το επικουρικό προσωπικό πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου και στον προϋπολογισμό δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη.
«Η τοποθέτηση του νέου διοικητή είναι σημαντική για ένα ακόμα σοβαρό λόγο, γιατί υπάρχουν τέσσερις εγκεκριμένες θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς και πρέπει η διαδικασία να γίνει μετά την εγκατάσταση του διοικητή ο οποίος συμμετέχει και στην επιτροπή αξιολόγησης του προσωπικού. Άρα λοιπόν μιλάμε για τέσσερις θέσεις μόνιμων ιατρών και υπάρχουν πράγματι οι θέσεις των επικουρικών γιατρών που η σύμβασή τους λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου ενώ έχουν ζητηθεί και άλλες πέντε θέσεις», κατέληξε η κ. Πούλου.