...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

4.5.16

Πάσχα στη Λιβαδειά... όπως παλιά


pasxa111

Χιλιάδες ήταν και φέτος οι επισκέπτες που επέλεξαν να γιορτάσουν παραδοσιακά το Πάσχα... όπως παλιά στη Λιβαδειά 
Από νωρίς το πρωί της Κυριακή οι φωτιές στους λάκκους άναψαν και το γλέντι ξεκίνησε.
Στην είσοδο της πόλης η δήμαρχος Γιώτα Πούλου με Λιβαδείτες που φορούσαν παραδοσιακές στολές υποδέχονταν τον κόσμο μοιράζοντας κόκκινα αβγά.
Τα αργά και τα κατσίκια του Δήμου Λεβαδέων ψήθηκαν στην Κρύα και μοιράστηκαν δωρεάν στους επισκέπτες, το κρασί έρεε άφθονο, εκπρόσωποι των αρχών και πολίτες τσούγκρισαν... εορταστικά τα αβγά ενώ τα υπόλοιπα ανέλαβε ο "μάγος" του κλαρίνου Γιώργος Μάγκας με την Τζούλι Τζινιέρη στο τραγούδι και τη Δήμαρχο να ανοίγει τον χορό.
"Από την όμορφη πόλη της Λιβαδειάς, την πόλη των νερών στέλνουμε τις Αναστάσιμες ευχές σε όλους τους συμπατριώτες μας και ευχόμαστε δύναμη υγεία και χαρά. Η σημερινή μέρα δίνει σε όλους μας το μήνυμα ότι η αναστημένη ζωή δεν είναι ένα έθιμο αλλά μία πορεία, ένας αγώνας, μια προσπάθεια και μια πορεία κάτω από εκείνον που νίκησε το θάνατο", σημείωσε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και πρόσθεσε: "Εύχομαι όλοι να έχουμε αυτή τη εμπειρία, αυτή την αγάπη, αυτή την αλληλεγγύη και ομόνοια και να αγωνιζόμαστε για ότι όμορφο, για οτι αληθινό, που αφορά το ανθρώπινο πρόσωπο. Χρόνια πολλά, Αναστάσιμα Ευλογημένα σε όλους", .
Η Γ. Πούλου δήλωσε μεταξύ άλλων: "Είχαμε κάνει καλή προετοιμασία. Ο κόσμος για άλλη μια χρονιά τίμησε με την παρουσία του τη Λιβαδειά και εμείς από την πλευρά μας φροντίζουμε να περάσουν καλά και να διασκεδάσουν όλοι. Πιστεύω οτι ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες του κόσμου και εύχομαι κάθε χρόνο να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα". Επίσης δεν παρέλειψε να δώσει έμφαση στα θέματα αλληλεγγύης και να ευχηθεί σε όλους "χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη".

Ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι η Ανάσταση θα δώσει τη δύναμη σε όλους μας να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να έρθουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας και τα παιδιά μας".
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης είπε σχετικά: "Το Πάσχα της Ρούμελης στη Λιβαδειά, στα νερά της Κρύας είναι μοναδικό. Εύχομαι σε όλους το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει το σκοτάδι που ζούμε, να ζεστάνει τις καρδιές μας και η Λαμπρή να είναι απαρχή μηνύματος αισιοδοξίας, αγάπης και αναγέννησης αυτού του τόπου".
Στη Λιβαδειά βρέθηκε επίσης την μέρα του Πάσχα και η επικεφαλής του νέου κόμματος "Πλεύση Ελευθέριας" Ζωή Κωνσταντοπούλου συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και πρώην Βουλευτή Γιάννη Σταθά.
"Εύχομαι η φετινή γιορτή του Πάσχα που συμπίπτει με την Πρωτομαγιά να εμπνεύσει νέους αγώνες για το λαό μας. Η Εργατική Πρωτομαγιά έχει σηματοδοτήσει τους αγώνες των εργαζομένων για κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και συμπίπτει επίσης με την επέτειο της εκτέλεσης των 200 στην Καισαριανή που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την ελευθερία. Αυτό τιμούμε σήμερα και μέσα από τους αγώνες του λαού μας θα έρθει και η πραγματική ανάταση και ανάσταση", τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

"Σήμερα γιορτάζουμε το Πάσχα αλλά και την εργατική Πρωτομαγιά, το μήνυμα της Αναστάσεως είναι διαχρονικό και είναι για το λαό μας, για την εργατική τάξη η επιθυμία να φύγουν οι δυνάστες, οι τοκογλύφοι οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται εδώ όχι από μόνοι τους αλλά γιατί έχουν τα δικά τους τα εγχώρια τσιράκια τα οποία με τις υπογραφές τους και με τις πλάτες που βάζουν θέλουν να υποδουλώσουν τον ελληνικό λαό. Βλέπουμε όμως ότι οι ρίζες του ελληνικού λαού, τα ήθη και τα έθιμα, καθώς επίσης η περηφάνια και αξιοπρέπεια συμβάλουν για να τους θα τους διώξει σύντομα".
Κωνσταντοπούλου.

από LAMIASTARGR