...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

9.7.16

Στη 10η Σύνοδο ΦΟΔΣΑ και στα εγκαίνια δύο σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Ταγκαλέγκας


tagkaleas

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Γιάννης Τακγαλέγκας εκπροσώπησε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη σύνοδο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και παρουσίασε το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων που υιοθετεί πλήρως τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και τις δράσεις  του Εθνικού  Στρατηγικού Σχεδίου Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία.
«Τα απόβλητα αποτελούν μια από τις σημαντικότερες αιτίες υποβάθμισης του Περιβάλλοντος, αστικού και φυσικού, με τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Η διαχείριση  τους είναι ένα θέμα πολύπλοκο του οποίου η διάσταση εμπλέκει τους προαναφερόμενους τομείς. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δίνοντας σ’ αυτόν τον ιδιαίτερο τομέα την σημασία που του αξίζει, τον τοποθετεί στην κορυφή των δράσεων της Περιφερειακής Αρχής εξασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των Πολιτών», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Ταγκαλέγκας και συμπλήρωσε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με σταθερά βήματα ολοκληρώνει το Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και σύντομα θα προωθηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς ψήφιση».

Ο Γ. Ταγκαλέγκας παραβρέθηκε στα εγκαίνια των δύο σταθμοί μεταφόρτωσης στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη και τη Μαλεσίνα.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λοκρών απεκατέστησε 15 χωματερές, ολοκλήρωσε το σχέδιο των σταθμών που υπέβαλε και εγκρίθηκε και αναμένει τη διεκπεραίωση και των έργων για την κομποστοποίηση των απορριμμάτων.