...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

9.7.16

Με επιτυχία ολοκλήρωσε την χρονιά το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας στη Βοιωτία


sdeor1

Για όλους υπάρχει μία δεύτερη ευκαιρία μέσα από τη δομή της δια βίου μάθησης ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης τελετής λήξης της σχολικής χρονιάς του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας στη Βοιωτία που λειτουργεί δύο τμήματα σε Ορχομενό και Θήβα.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ορχομενού και ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον ο Διευθυντή Κώστα Σταράς παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου, ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Κίτσος, ο Αντιδήμαρχος Ορχομενού Γιάννης Νταβαλούμης, ο Πρόεδρος του ΔΣ και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Λάμπρος  Ρόδης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Αλέκος Καρκάνας και φυσικά οι απόφοιτοι που συνοδεύονταν από φίλους και συγγενείς.
Σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο κ. Σταράς ο θεσμός του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας είναι αναγκάιος όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για την Βοιωτία αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο στο νομό το 1/4 του πληθυσμού δεν έχει ολοκληρώσει την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.
«Μέχρι στιγμής στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Ορχομενού και του τμήματος που λειτουργεί στη Θήβα που λειτουργεί από το 2008 το έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα περίπου 350 εκπαιδευόμενοι. Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα μπροστά στα αμείλικτα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία πάνω από 25.000 άτομα ότι δεν έχουν απολυτήριο γυμνασίου», είπε ο κ. Σταράς και πρόσθεσε: «Συνήθως η δεύτερη ευκαιρία δημιουργεί και άλλες ευκαιρίες αρκεί να σας πω ότι ένας σημαντικός αριθμός από τους τελειόφοιτους σήμερα έχουν εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα να πάρουν και πιστοποιητικό γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών».
Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες από 18 ετών και άνω να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή και να αποκτήσουν ένα ισότιμο τίτλο με αυτό του γυμνασίου.
«Οι μαθητές σχολείου δεύτερης ευκαιρίας είναι ενήλικες από ηλικίες από 18 έως 65 ετών και τα μαθήματα διεξάγονται απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν στις εργασίες ή τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις. Το σχολείο προχώρησε στην εκδήλωση της τελετής λήξης των σπουδών με διπλό στόχο. Ο πρώτος είναι ένα ευαισθητοποιήσουμε όλους εκείνους που δεν έχουν ολοκληρώσει την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και να τους εντάξουμε πάλι σε ένα σχολικό περιβάλλον ώστε να μπορέσουν στην πορεία να γευτούν τους καρπούς της γνώσης. Ο δεύτερος είναι να τιμήσουμε αυτούς που έκαναν τον αγώνα τους, που φοίτησαν στο σχολείο και σήμερα μετά από δύο χρόνια αποφοιτούν ξεπερνώντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια που η καθημερινότητα τους δημιουργούσε», είπε ο κ. Σταράς.

Δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη με τους καθηγητές να φτάνουν στο Σχολείο τέλος Φεβρουαρίου γεγονός που δημιούργησε προβλήματα και επιπλέον υποχρεώσεις αφού έπρεπε εγκαίρως να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.
«Θέλω να πιστεύω ότι χρόνια που θα ακολουθήσει θα είναι καλύτερη και με τους καθηγητές στην ώρα τους ώστε απρόσκοπτα να ασχοληθούμε με αυτά που πρέπει και όχι με άλλα πράγματα», κατέληξε ενώ έκανε γνωστό πως οι εγγραφές για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα γίνονται κάθε Πέμπτη ενώ το Σεπτέμβριο θα συνεχιστούν καθημερινά τις απογευματινές ώρες.
sdeor2