...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

21.7.16

Εκπτώσεις μέχρι και 70%, στην αγορά της Βοιωτίας


ekptoseis

Για κλίμα ανασφάλειας στην αγορά κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Λιβαδειάς Θανάσης Καλογρηάς
Ξεκίνησαν την Δευτέρα 11 Ιουλίου οι καλοκαιρινές εκπτώσεων οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρει την Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016. Οι έμποροι για άλλη μια φορά εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις εκπτώσεις αν και όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Θανάσης Καλογρηάς στην αγορά επικρατεί κλίμα ανασφάλειας.
kalokgriasΟι φετινές θερινές εκπτώσεις είναι σε δυσμενέστερες συνθήκες από τις προηγούμενες γεγονός που κατά ένα μέρος αποδίδεται και στις «εκπτώσεις» τις κυβέρνησης στις συντάξεις, «μια κατάσταση που οδήγησε τις τελευταίες μέρες με το κλίμα ανασφάλειας που δημιουργήθηκε σε περεταίρω πτώση τις κίνησης κάτι που έγινε εμφανές και στην αγορά της Λιβαδειάς.
Ο κ. Καλογρηάς κάλεσε το καταναλωτικό κοινό να εμπιστευτεί τα καταστήματα της Λιβαδειάς που είναι έτοιμα να υποδεχθούν τον κόσμο όπως πάντα με άριστη ποιότητα εμπορευμάτων σε χαμηλές τιμές και με τις εκπτώσεις σε ορισμένα είδη να φτάνουν ακόμα και το 70%.
Να σημειωθεί πως στα ίδια επίπεδα βρίσκονται τα ποσοστά των εκπτώσεων σχεδόν σε όλες τις αγορές του νομού.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Επίσης ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Η ΕΣΕΕ εφιστά την προσοχή από τους επιχειρηματίες, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές ενώ αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση.
Τέλος σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, στην προκειμένη περίπτωση την Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016, στη Λιβαδειά ωστόσο όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Ε.Σ. τα καταστήματα την Κυριακή θα παραμείνουν κλειστά.