...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

9.7.16

Με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα συγκίνησης η καλοκαιρινή γιορτή του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς


x1

Με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και φίλων η καλοκαιρινή γιορτή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λιβαδειάς, που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου στη Χαιρώνεια και στο γήπεδο.
Φτάνοντας στο ΕΕΕΕΚ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δούν αφίσες, πόστερ και φωτογραφικό υλικό από το «στήσιμο» του σχολείου και τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς λειτουργίας του με την καθοριστική συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου που υλοποίησαν προγράμματα στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων. Παράλληλα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού πρόβαλλαν στους φορητούς υπολογιστές τα 8 συνολικά προγράμματα που υλοποίησαν μαζί με την εκπαιδευτική και υποστηρικτική διαδικασία.
Το καλωσόρισμα απηύθυνε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Γιάννης Ηλίας, ο οποίος ευχαρίστησε τους παριστάμενους και όλους όσους υποστήριξαν το άνοιγμα και τη λειτουργία του σχολείου ενώ σύντομο χαιρετισμό έκανε η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.
Ακολούθησε παρουσίαση του ΕΕΕΕΚ από την Κοινωνιολόγο του σχολείου  Κωνσταντίνα Αναγνώστου με σκοπό την ενημέρωση των παρισταμένων για τις πολυεπίπεδες, εκπαιδευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες που παρέχονται και κυρίως για την άμβλυνση αρνητικών και στερεοτυπικών αντιλήψεων και στάσεων απέναντι στην ειδική αγωγή κι εκπαίδευση.
Στη συνέχεια ο Σχολικός Νοσηλευτής του ΕΕΕΕΚ Χρήστος Καραγιάννης προλόγισε το «Πρόγραμμα παροχής Α’ βοηθειών», που στη συνέχεια, με επιστημονική ορολογία και μεγάλη ακρίβεια υλοποίησαν οι μαθητές του σχολείου.

Επίσης έγινε αναφορά στους σχεδόν 50 υποστηρικτές του σχολείου και  ακολούθησε η απονομή τιμητικών – ευχαριστήριων πλακετών σε συμπολίτες των οποίων οι προσφορές είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα, όχι τόσο για το μεγάλο κόστος τους, αλλά και για τον τρόπο που αυτές προσφέρθηκαν.
Η πρώτη πλακέτα απονεμήθηκε από τη Δήμαρχο Λεβαδέων στον Σεβασμιώτατο ΜΘΛ κ. Γεώργιο για την υλική και πνευματική υποστήριξη που πρόσφερε στο σχολείο. Την πλακέτα παρέλαβε ο εφημέριος της Χαιρώνειας π. Αριστείδης.
Η δεύτερη απονεμήθηκε στον Λογιστή – Οικονομολόγο Χρήστο Γαλανό που ανέλαβε και ολοκλήρωσε το βασικό εξοπλισμό του σχολείου: τα εργαστήρια κηπουρικής, κουζίνας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, χειροτεχνίας, όργανα φυσικής αγωγής, μουσικής, εξοπλισμό γραφείου και ειδικό εκπαιδευτικό υλικό.
Η τρίτη πλακέτα απονεμήθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Χρήστο Δημητρίου, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό, στον αρτοποιό Μιχάλη Γιατζιτζόγλου, που πρόσφερε το καθημερινό δεκατιανό όλη τη χρονιά για όλους τους μαθητές.
Η τέταρτη πλακέτα απονεμήθηκε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Βοιωτίας Αλέξανδρο Καρκάνα στον Πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας Χαιρώνειας Θανάση Καρανάσο, που στήριξε το σχολείο από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με κάθε τρόπο.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το θεατρικό έργο με τίτλο «Ο Γάμος της Χαιρώνειας», μια παραλλαγή του μύθου «Το Μήλον της Έριδος», που με πολύ μεράκι ετοίμασαν οι μαθητές και το προσωπικό.
Προλόγισε η Φιλόλογος του σχολείου Αλεξάνδρα Καψάλη, η οποία έκανε και τη διασκευή του έργου ενώ την παράσταση που ήταν μια πανδαισία ηθοποιίας, χρωμάτων, ήχων και μουσικής προετοίμασαν η εικαστικός Άννα Κελερμένου, η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μαρία Πασλαμούσκα, η γεωπόνος Κωνσταντίνα Καραγκούνη, η μουσικός Αγγελική Παπαδάτου, η Γκέβη Λαζάρου ΕΒΠ με σημαντική βοήθεια από το σύνολο του προσωπικού του σχολείου.
Η γιορτή έκλεισε με την προβολή εικοσάλεπτου βίντεο που ετοίμασε ο πληροφορικός του σχολείου Αντώνης Καλύβας με την έναρξη και την διαδρομή της πρώτης χρονιάς λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς και περιελάμβανε μεταξύ άλλων  εκπαιδευτικές δράσεις, γιορτές, εκδρομές, παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης στην τοπική κοινωνία και προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.
x2x3
xair5