...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

6.7.16

Δράσεις στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας από την ΠΕ Βοιωτίας και τον Δήμο Λεβαδέων


pp

Ιδιαίτερη έμφαση λόγω της καλοκαιρινής περιόδου δίνουν οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς στο ζήτημα της πυροπροστασίας.
Στο πλαίσιο αυτό και στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας παρεχώρησε για όσο διάστημα χρειαστεί στον Δήμο Λεβαδέων ειδικό ερπυστριοφόρο για την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.
«Μετά από αίτημα της Δημάρχου για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών παραχωρούμε για όσο χρειαστεί ο Δήμος Λεβαδέων ειδικό μηχάνημα έτσι ώστε να προβεί στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών για την προστασία του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων από την πλευρά της ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η δημοτική αρχή οργανωμένα προσπαθεί να δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες στο συνόλου του Καλλικρατικού Δήμου παράλληλα με την βελτίωση των βασικών αγροτικών δρόμων. Η ΠΕΒ μας παραχωρεί ένα μηχάνημα που ο δήμος δεν διαθέτει στο εξοπλισμό του αλλά είναι απαραίτητο για να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό μας προκειμένου να δημιουργήσουμε ζώνες ασφαλείας δίνοντας έμφαση περιμετρικά της πόλης και σε βασικούς δρόμους σε περιοχές που εγκυμονούν κινδύνους για πυρκαγιά».

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τόσο οι φορείς όσο και οι πολίτες πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του όποιου περιστατικού.
Μάλιστα οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κτλ.