...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

9.7.16

Άμεση ήταν η επέμβαση στη φωτιά στην Παναγιά Καλαμιώτισσα, όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση ευχαριστεί ο δήμος Λεβαδέων


fotia

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και των εθελοντών στην φωτιά που σημειώθηκε σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Παναγιά Καλαμιώτισσα του Δήμου Λεβαδέων και ευτυχώς κατέστρεψε μόνο πέντε στρέμματα χαμηλής βλάστησης.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου ευχαρίστησε καταρχάς το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη που «ενήργησε άμεσα, στέλνοντας δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο τα οποία επιχείρησαν στην περιοχή» καθώς επίσης το Πυροσβεστικό Σώμα, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας τις υπηρεσίες του Δήμου, τον εντεταλμένο Σύμβουλο Αθανάσιο Φορτώση και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Κυριακίου Ιωάννη Λαζάρου που «με σωστό συντονισμό κατάφεραν να περιορίσουν τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς και να προστατεύσουν το ελατοδάσος του Ελικώνα».
Επίσης η κ. Πούλου ευχαρίστησε την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς που συνέβαλε την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.
Να σημειωθεί ότι άμεση ήταν και η επέμβαση της Ε.Ε.Ε.Δ. Λιβαδειάς που κλήθηκε να συνδράμει την Π.Υ. και τον Δήμο Λεβαδέων με ένα υδροφόρο όχημα, ένα τετρακίνητο όχημα και έξι άτομα προσωπικό για την συγκεκριμένη πυρκαγιά που προκλήθηκε από κεραυνό.