...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

3.8.16

Νέα επίθεση από την κυβέρνηση καταγγέλλειτο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ επαρχίας Λιβαδειάς


syntaksioyxoi

Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καταγγέλλει το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ επαρχίας Λιβαδειάς για νέα επίθεση και καρατόμιση των συντάξεων με αναδρομική ισχύ καθώς και για  «ανελέητο κυνηγητό των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο όνομα των κερδών του κεφαλαίου».
Η κυβέρνηση όπως υπογραμμίζουν οι συνταξιούχοι βάλει ακόμα και κατά της ζωή τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι πάει να πει «Κύρια», «Επικουρική», «ΕΚΑΣ» ή «εφάπαξ». Μειώνεις έστω ένα από αυτά μειώνεις και λεηλατείς το εισόδημα – ότι απέμεινε – των συνταξιούχων αλλά ακόμα και τη ζωή τους».
Και συμπληρώνουν: «Η κυβέρνηση προσπαθώντας να μικρύνει το κακό επικαλείται ότι οι νέες μειώσεις θα αφορούν μόνο το 10% των συνταξιούχων (250.000) λες κι αυτό αποτελεί παρηγοριά. Λες και οι συνταξιούχοι είναι άψυχοι αριθμοί».
Όπως υποστηρίζουν δεν είναι η πρώτη φορά, που η κυβέρνηση με τις πολιτικές πρακτικές της  φτωχοποιεί τους συνταξιούχους ακόμα περισσότερο ενώ εκτιμούν ότι αυτές οι περικοπές δεν θα είναι οι τελευταίες και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες.
«Εμείς απαντάμε ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, όσους αντιλαϊκούς – αντισυνταξιουχικούς νόμους κι αν περάσουν αυτοί ή οι επόμενοι. Το φθινόπωρο έρχεται και θα είναι καυτό. Δεν πρόκειται όμως να συμβιβαστούμε με μία ζωή χωρίς μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση του το Σωματείο και καλεί τους συνταξιούχους να οργανωθούν στα Σωματεία τους σε μεγαλύτερο βαθμό.