...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

19.1.17

Η μόνη λύση είναι το ΚΚΕ τόνισε απο τη Λιβαδεά ο Δ. Κουτσούμπας


kk01

Σε πολιτική εκδήλωση-συνεστίαση της Τομεακής Επιτροπής Λιβαδειάς μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος, έδωσαν το παρόν στο κέντρο «Γιούλας», όπου πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση.
Ο Δ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για παζάρια με τους δανειστές ώστε να κλείσει η αξιολόγηση με νέα μέτρα και μετά το 2018.Μέτρα, που όπως είπε θα πλήξουν ακόμη περισσότερο το λαό.Κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ και αναφέρθηκε στην έναρξη του διαλόγου για το επικείμενο Συνέδριο του κόμματος την Άνοιξη.
Κριτική άσκησε και για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στη Στερεά Ελλάδα, αναφερόμενος στην έλλειψη των αναγκαίων υποδομών, εξαιτίας, όπως είπε, «της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών».
Παρατίθενται αποσπάσματα της ομιλίας του:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, Φίλες και φίλοι,
kkeΑυτές τις ώρες που η κυβέρνηση επιδιώκει έναν ακόμη «έντιμο συμβιβασμό» με την ΕΕ, το ΔΝΤ εντάσσοντας στον αυτόματο «κόφτη» το αφορολόγητο και τις συντάξεις, ενώ συνεχίζει τα παζάρια για τα μέτρα μετά το 2018…
Αυτές τις ώρες που και τα υπόλοιπα κόμματα με πρώτη και καλύτερη τη ΝΔ της λένε να μη χάνει χρόνο, να κλείσει γρήγορα την αξιολόγηση….
Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις μέσα στο λαό για να είναι η νέα χρονιά μία καλή και αγωνιστική χρονιά.
Μια χρονιά όπου μπορούν να μπουν εμπόδια, να μην περάσουν νέα μέτρα, να μη δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα…
Δίνει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, οικοδόμησης της Κοινωνικής Συμμαχίας, ισχυροποίησης του ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο για το λαό μας.
Δίνει όλες του τις δυνάμεις μέσα στην εργατική τάξη, στο λαό εκεί όπου ο εργάτης, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης, ο νέος και η γυναίκα των λαϊκών οικογενειών μπορούν να δουν, τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του, τις κυβερνήσεις και τα άλλα κόμματα της διαχείρισης της σαπίλας και βαρβαρότητας του συστήματος.
Ο λαός μας μπορεί να αξιοποιήσει την πείρα του και να δει, ποιος φταίει που χρόνο με το χρόνο μετρά μόνο απώλειες, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, ποιος φταίει που τα παιδιά του θα ζήσουν χειρότερα από τον ίδιο.
Ποιος φταίει που δεν μπορεί να ανασάνει από τους φόρους, που δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνειά του, που δεν ξέρει τι τον περιμένει που μονίμως ζει στην ανασφάλεια και τη αβεβαιότητα.
Και με την ευκαιρία:
Γιατί μία κακοκαιρία σαν αυτή που γνώρισε η Στερεά, η Εύβοια, η Βοιωτία, να φέρνει μαζί της χίλια δυο προβλήματα, να απομονώνει δεκάδες χωριά, να αφήνει χωρίς ρεύμα και νερό ολόκληρες περιοχές;
Και το πιο σημαντικό για ορισμένους, όπως είναι οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, να σημαίνει την απόλυτη καταστροφή;
Ακριβώς γιατί η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και η απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου, δεν συμβιβάζεται με την ύπαρξη επαρκών υποδομών για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ασφάλειάς των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, οι οποίοι δεν κινδυνεύουν από μια φυσιολογική κακοκαιρία, αλλά από τις συνέπειες αυτής της πολιτικής.
kke1Φίλες και φίλοι,
Ο λαός μας μπορεί να αξιοποιήσει την πείρα του και να βγάλει τα συμπεράσματά του να δει τι φταίει που το ένα μετά το άλλο τα άλλα κόμματα που εμπιστεύεται εναλλάξ τα τελευταία χρόνια, τον απογοητεύουν συνεχώς, αφού το ένα παίρνει τη σκυτάλη από το άλλο για να συνεχίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο.
Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακριβώς πριν δύο χρόνια πήραν τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο της εξουσίας των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Μπορεί σήμερα ο καθένας και η καθεμιά που εμπιστεύθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που πίστεψαν ότι η ελπίδα έρχεται, ότι μπορεί να απαλλαγούν από τα μνημόνια, ότι μπορεί τέλος πάντων να πάρουν μια ανάσα ανακούφισης, να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα.
Να δει κατάματα την αλήθεια.
Να συγκρίνει τα λόγια με τις πράξεις.
Την αλήθεια με το ψέμα.
Το λάθος με την προσδοκία ψεύτικων ελπίδων.
Το ρεαλισμό με την κοροϊδία.
Σήμερα δύο χρόνια μετά, όλος αυτός ο κόσμος πρέπει να «κάνει ταμείο».
Να κάνει λογαριασμό και να σκεφτεί τι κέρδισε και τι έχασε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Και το ταμείο είναι μείον.
Είναι μείον για το λαό που αγκομαχά στην εφορία, που πληρώνει κάθε μέρα δεκάδες έμμεσους φόρους, που συνεχίζει να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ, νοίκι για το ίδιο του το σπίτι.
Το ταμείο είναι μείον για όλους τους ασφαλισμένους που θα δουν τις συντάξεις τους μειωμένες κατά 30%, ενώ οι εισφορές αυξάνονται κατακόρυφα μαζί φυσικά με τα όρια συνταξιοδότησης.
Το ταμείο είναι μείον για τους ανέργους, οι οποίοι 9 στους 10 δεν λαμβάνουν ούτε επίδομα ανεργίας.
Το ταμείο είναι μείον για τους εργαζόμενους που αντί για τον κατώτατο μισθό των 751, τώρα, όσοι δεν έχουν εργασιακή εμπειρία, κινδυνεύουν να αμείβονται με τον υποκατώτατο -λέει- μισθό.
Και ο λογαριασμός για την εργατική λαϊκή οικογένεια συνεχίζεται.
Κι αν το ταμείο της λαϊκής οικογένειας έχει χασούρα, το ταμείο των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και λοιπών εκμεταλλευτών, έχει κέρδος.
Έχει κέρδος από τους λιγότερους φόρους που πληρώνει το κεφάλαιο, από τις επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ που δίνονται από τους αναπτυξιακούς νόμους.
Το μεγαλύτερο κέρδος βέβαια προκύπτει από την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων που και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί!
Και οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες πρέπει να κάνουν συνολικό ταμείο, να βγάλουν συμπεράσματα, να σκεφτούν και να αποφασίσουν με ποιον πρέπει να πάνε και ποιον να αφήσουν.
Να γυρίσουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα που μαλώνουν για το ποιος είναι ο καλύτερος για να κάνει τη δουλειά του κεφαλαίου, να υλοποιήσει πιο αποτελεσματικά τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις του.
Μπορεί κανείς στα σοβαρά να πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει μυαλό και θα αλλάξει ρότα; Μήπως μπορεί επίσης κανείς να πιστέψει κάτι τέτοιο για τη ΝΔ; Ή μήπως για το ΠΑΣΟΚ που μάλιστα αυτές τις μέρες κάνει μετεγγραφές τους ίδιους και τους ίδιους που μας έφεραν στα μνημόνια, έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση;
Καλούμε σήμερα όλους και όλες που βλέπουν αυτήν την κατάσταση, να συσπειρωθούν στο δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας.
Γιατί σήμερα 2 χρόνια μετά από την «πρώτη και τη δεύτερη φορά αριστερά», αποδείχτηκε περίτρανα ότι είναι ο μύθος ότι μπορεί να υπάρξει πραγματικά αριστερή φιλολαϊκή διαχείριση εντός των τειχών του καπιταλισμού, της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας της ΕΕ.
Ότι μπορεί να έχει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
Ότι δήθεν μπορεί να υπερασπίζει και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, του λαού της αλλά και να εξασφαλίζει και να δυναμώνει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, των καπιταλιστών».
Τέλος την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Οργάνωσης έκοψε ο γραμματέας της Τ.Ε Γιώργος Κοτρόγιαννος ενώ ο Δ. Κουτσούμπας επέδειξε για μια ακόμη φορά τις χορευτικές του ικανότητες.  kke3
kke2