...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

11.1.17

Με λαμπρότητα και ευχές για φώτιση ο Καθαγιασμός των υδάτων στη Λιβαδειά


fota

Με κάθε λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Μητροπολιτικό ναό της Λιβαδειάς και η τέλεση της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στις πανέμορφες πηγές της Κρύας παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.
Στην τελετή προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος πλαισιωμένος από τον κλήρο, την τοπική ηγεσία και το λαό της Λιβαδειάς.
Της τελετής αγιασμού των υδάτων προηγήθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων καθώς και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, καλή φώτιση και το φως του Χριστού να φωτίζει τις καρδιές όλων, αναφέρθηκε στη σημασία της Βαπτίσεως του Χριστού για την σωτηρία της ανθρωπότητας ενώ παράλληλα τόνισε πως αποτελεί σταθμό της πίστεώς μας και οτι καλούμαστε να περπατήσουμε στα πλαίσια της πίστης που ο Κύριος μάς δίδαξε.
Όπως χαρακτηριστικά είπε καλούμαστε να ζήσουμε με σωφροσύνη, με δικαιοσύνη και αγάπη προς τους συνανθρώπους μας και με ευσέβεια και πίστη στο Θεό.
«Η σημερινή ημέρα για όλους τους ορθόδοξους και για μας εδώ στην ωραία αρχοντοπούλα της Ρούμελης στη Λιβαδειά, την πόλη των υδάτων είναι μεγάλη, εορτάζουμε μεγαλόπρεπα τα Θεοφάνια σε μία όμορφη ημέρα ήρεμη και καθαρή. Η ημέρα αυτή μας δίνει το μήνυμα ότι η χάρη και το αληθινό φως του Θεού φωτίζει κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, αρκεί να το θέλει και να το επιζητεί. Δίνει μία αλλαγή εσωτερική, πνευματική που κατευθύνει την ύπαρξη και τη ζωή μας σε μία σε μια περίοδο μάλιστα που έχουμε ανάγκη του Θεϊκό άγγιγμα, τη θεϊκή αύρα για να μπορούμε να ζούμε, να ελπίζουμε, να αγαπάμε και να στηρίζουμε. Καλή χρονιά και ευλογημένη, καλή δύναμη, χρόνια πολλά σε όλους», σημείωσε ο κ. Γεώργιος.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος ευχήθηκε χρόνια πολλά και «φώτιση σε όλους μας, σε μία προσπάθεια για συνεννόηση, για συναίνεση, για δημιουργία, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να δώσουμε πνοή και προοπτική σε αυτόν τον τόπο».
Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Βαγγέλης Μπασιάκος σημείωσε: «Με την ευκαιρία του εορτασμού των φώτων εύχομαι να φωτιστούν και αυτοί που καθορίζουν τις τύχες του τόπου για να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος γιατί δυστυχώς ο τόπος δεν αντέχει άλλα μέτρα, δεν αντέχει άλλα λάθη και άλλες αποτυχίες».
Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά δήλωσε σχετικά: «Είναι μια λαμπρή θρησκευτική γιορτή γεμάτη συμβολισμούς. Είθε το Άγιο Πνεύμα να δώσει επιφοίτηση σε όλους τους πολίτες, να βγάλει τα καλύτερα στοιχεία από τον χαρακτήρα και από τον εαυτό του καθενός έτσι ώστε να αποδοθούν τα σπουδαιότερα, τα ωραιότερα στις τοπικές κοινωνίες» Παράλληλα ευχαρίστησε τους συμπολίτες της που της ευχήθηκαν για την ονομαστική της εορτή και αντευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου είπε μεταξύ άλλων: «Εύχομαι στους εορτάζονται και σε όλους τους συμπολίτες χρόνια πολλά. Εύχομαι να φωτιστούμε όλοι, να έχουμε αλληλεγγύη, να αντισταθούμε κατά περίπτωση και να έχουμε μία πολύ καλύτερη χρονιά από την περσινή».
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης αφού σημείωσε ότι «η Λιβαδειά όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τα Αγία Θεοφάνια στα νερά της πανέμορφης Κρύας» ευχήθηκε «όλοι οι πολιτικοί της χώρας να συναινέσουν για να βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο των μνημονίων».
Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και πρόσθεσε: «Ο σημερινός καθαγιασμός των υδάτων ας είναι μία παρότρυνση προς όλους εμάς και όσους ασχολούνται με τα κοινά να έχουμε καθαρή σκέψη και το αποτέλεσμα των ενεργειών μας να προέρχεται από τη γνώση μας».
Να σημειωθεί τέλος ότι δύο νεαροί κολυμβητές αψήφησαν το κρύο, έπεσαν στα παγωμένα νερά της Κυρίας και έπιασαν το Σταυρό.