...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

31.1.17

Το νοσοκομείο Λιβαδειάς συνεχίζει, οι εργαζόμενοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και η πορεία του είναι ανοδική, τονίζει η Διοικήτρια Ε. Βαλλά


valla

«Το τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπως όλο το Ε.Σ.Υ., αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και αντιστάθηκε σθεναρά στην κατάρρευση, χάρις στις –στον υπέρτατο βαθμό- προσπάθειες των εργαζομένων του. Από το προηγούμενο έτος έχει αρχίσει μια σταθερή, ανοδική πορεία, στελεχώνεται με έμψυχο δυναμικό και εμπλουτίζεται μέρα με τη μέρα», τόνισε χαρακτηριστικά η Διοικήτρια των διασυνδεομένων νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας Ευμορφία Ευστ. Βαλλά  παρουσιάζοντας παράλληλα με την συμπλήρωση 6 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της, τα επίσημα στοιχεία που αφορούν στην λειτουργία του γενικού νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο παθολογικό τμήμα προβλέπονται 6 θέσεις, τον Ιανουάριο του 2016 υπηρετούσαν 4, το ίδιο μήνα του 2017 υπηρετούν 5 και ένα άτομο ακόμα βρίσκεται σε μακροχρόνια άδεια ενώ αναμένεται να συμπληρωθεί ακόμα μια θέση που προκηρύχθηκε το με ειδικευόμενο
Στο Καρδιολογικό προβλέπονται 6, το 2016 υπηρετούσαν 5, τώρα υπηρετούν 6 και αναμένεται ακόμα ένα άτομο.
Στο πνευμονολογικό προβλέπεται ένα άτομο το 2016 και μέχρι τώρα δεν υπηρετεί κανένα ενώ αναμένεται η θέση να καλυφθεί με προκήρυξη του 2016, ενώ το ίδιο ισχύει και για το νευρολογικό.
Στη μονάδα τεχνητού νεφρού  προβλέπονται 5, υπηρετούσαν το 2016 4 γιατροί, τώρα είναι 6 και αναμένεται ακόμα ένας με προκήρυξη επίσης του 2016.
Στο παιδιατρικό προβλέπονται 4, το 2016 υπηρετούσαν 4 όπως και σήμερα ενώ και εδώ αναμένεται ακόμα ένας διορισμός από το 2010.
Στο αναισθησιολογικό προβλέπονται 4, το 2016 υπηρετούσαν 4 και τώρα με μια συνταξιοδότηση υπηρετούν 3.
Στο χειρουργικό προβλέπονται 5, υπηρετούσαν 5 τον Ιανουάριο του 2016, τον Ιανουάριο του 2017 υπηρετούν 4 ενώ ένα άτομο είναι σε μακροχρόνια άδεια.
Στο ορθοπεδικό προβλέπονται 4, υπηρετούσαν 4 και τώρα υπηρετούν 5, στο μαιευτικό – γυναικολογικό προβλέπονται 3, υπηρετούσαν 2 και τώρα υπηρετούν 3, στο ουρολογικό προβλέπεται μια θέση υπηρετούσε και υπηρετεί ένα άτομο.
Στο οφθαλμολογικό προβλέπεται μια θέση, Ιανουάριο του 2016 δεν υπηρετούσε κανείς τώρα υπηρετεί ένα άτομο, στο ΩΡΛ προβλέπονται 2 θέσεις, το 2016 δεν υπηρετούσε κανείς ούτε και τον Ιανουάριο του 2017.
Στο δερματολογικό προβλέπεται μια θέση και ένα άτομο υπηρετεί τώρα όπως και το 2016, στο ακτινολογικό προβλέπονται 6 θέσεις, υπηρετούσαν και υπηρετούν 4 όπως και στο μικροβιολογικό που προβλέπονται 4 θέσεις.
Στην αιμοδοσία προβλέπονται 3, τον Ιανουάριο του 2016 υπηρετούσαν 2 και 2 υπηρετούν και τώρα ενώ στο φαρμακείο προβλέπεται μια θέση δεν υπηρετούσε κανείς το 2016, τώρα υπηρετεί ένα άτομο.
Σε ότι αφορά στη στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (από τον Οκτώβριο 2016)  όπως σημειώνει η κ. Βαλλά «με την αγαστή συνεργασία του Διευθυντή του Κ.Υ. Αλιάρτου και των ιδίων, οι Γενικοί Ιατροί του Κ.Υ. εφημερεύουν –μερικώς- στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου.
Ειδικευόμενοι υπηρετούν 4 παθολόγοι και 1 χειρουργός ενώ υπάρχουν κενές θέσεις ειδικευομένων που αφορούν σε 2 παθολόγους, 2 ορθοπεδικούς, 4 χειρουργούς
Να σημειωθεί οτι οι ειδικευόμενοι επιλέγουν οικειοθελώς κλινική για την εκπαίδευσή τους ενώ τα τελευταία χρόνια υπάρχει πανελλαδικά χαρακτηριστική έλλειψη ενδιαφέροντος για τα επαρχιακά νοσοκομεία, προστιθέμενης και της μετανάστευσης των νέων επιστημόνων.
Επίσης η Διοικήτρια κάνει γνωστό ότι όλες οι κενές θέσεις και κενούμενες θέσεις Μονίμων Ιατρών Ε.Σ.Υ. έχουν ζητηθεί όπως έχουν ζητηθεί αντίστοιχα και επικουρικοί ιατροί, για πληρέστερη στελέχωση.
Σχετικά με το παραϊατρικό προσωπικό αναμένονται άμεσα 5 νέα στελέχη (προκ.ΟΑΕΔ).
Η νοσηλευτική υπηρεσία ενισχύθηκε (Νοέμβριος 2016) με 2 νοσηλεύτριες και 1 μαία ενώ πρόκειται να ενισχυθεί άμεσα με 11 Νοσηλεύτριες (προκ. ΟΑΕΔ) και 2 νοσηλεύτριες και 1 μαία (προκ. 7Κ).
Στην διοικητική υπηρεσία έγινε πρόσληψη 1 μονίμου υπαλλήλου (προκ. ΑΣΕΠ 1999) και ανανέωση θητείας (Νοέμβριος 2016) των 2 ήδη υπηρετούντων Επικουρικών υπαλλήλων.
Σε ότι αφορά στον ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό και την τεχνική υπηρεσία ο νοσοκομειακός κλίβανος αποστείρωσης αξίας 65.000ε (5ετές αίτημα) βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά σε νέο καρδιογράφο, ανανέωση εξοπλισμού Η/Υ, σε ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εργασίες, σε συντηρήσεις εγκαταστάσεων, σε κτηριακές επισκευές και ανακαινίσεις.
Στο επιστημονικό έργο αναφέρεται η επανέναρξη εκπαιδευτικών μαθημάτων της Ορθοπεδικής Κλινικής Γ.Ν. Λιβαδειάς και το πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των νέων ιατρών, που ήδη ξεκίνησε να εφαρμόζεται.
Παράλληλα επισημαίνεται η συγκρότηση 3μελούς επιτροπής υποδοχής και Διαχείρισης Θεμάτων Υγείας προσφύγων που συνεργάζεται με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων και η εκπαίδευση μαθητών σε θέματα Αγωγής και Προαγωγής της υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Καταλήγοντας η κ. Βαλλά δεν παραλείπει να επισημάνει τις δωρεές που έχουν γίνει στο νοσοκομείο και αφορούν σε καρδιογράφος, οξύμετρα, αντλία εγχ . υγρών, 4 καρότσια μεταφοράς ασθενών και ιματισμό.
Τέλος έκανε γνωστό ότι κατασκευάζεται και η επίσημη  ιστοσελίδα του Νοσοκομείου.