...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

21.3.17

Βραδιά Αναγνωσμάτων Έργων Βοιωτών Δημιουργών, στον Μορφωτικό Σύλλογο ΛεβαδείαςΟ Μορφωτικός Σύλλογος Λεβαδείας συναισθανόμενος το χρέος του προς τους πνευματικούς ανθρώπους της περιοχής μας άνοιξε για μια ακόμη φορά τις πόρτες του και φιλοξένησε πέντε Βοιωτούς δημιουργούς.
Την κατάμεστη αίθουσα στόλισαν με αποσπάσματα από γνωστά αλλά και ανέκδοτα έργα τους οι καλεσμένοι συγγραφείς. Ο ποιητής, λογοτέχνης και στιχουργός κ. Γεώργιος Μπίμης, οι μυθιστοριογράφοι κ. Νίκη Μπλούτη – Καράτζαλη, κ. Αργυρώ Αγγελίνα – Ζωγράφου και ο κ. Γιώργος Παπαθανασίου. Η βραδιά έκλεισε με τον θεατρικό συγγραφέα και εκδότη κ. Πέτρο Χουτζούμη και το ανέκδοτο έργο του «Χαμαιλεοντισμός», απόσπασμα του οποίου απέδωσε ο ηθοποιός κ. Δημήτρης Λεβέντης.
Όπως επισήμανε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Άννα Νικολάου οι λογοτέχνες είναι η μεγάλη δύναμη του κάθε τόπου, αφού μέσα από τα έργα τους ποτίζουν την καθημερινότητα με την ομορφιά και την αλήθεια, αυτή που λείπει από την εποχή μας με αποτέλεσμα να γινόμαστε απαισιόδοξοι και άτολμοι στις σκέψεις και τις ενέργειές μας.

Αυτή είναι η ευθύνη των λογοτεχνών, να υπηρετήσουν την ομορφιά και την αλήθεια. Και η ευθύνη του Μορφωτικού Συλλόγου είναι να προωθεί τους λογοτέχνες του τόπου μας, να τους φέρνει σε επαφή με το ευρύτερο κοινό, να δίνει την τέχνη τους τροφή στους συνανθρώπους μας. Γι’ αυτό και θα συνεχίσει να υπηρετεί αυτό το έργο συνεχίζοντας και σε προσεχείς εκδηλώσεις να προβάλει τους Βοιωτούς δημιουργούς, γνωστούς και άγνωστους, καταξιωμένους και εκκολαπτόμενους.