...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

9.5.17

Από τον. Αγ. Γεώργιο Λιβαδειάς η μια εκ των 5 ομάδων μαθητών Λυκείου που διακρίθηκαν στον Επιχειρηματικού ΔιαγωνισμούΣτο πλαίσιο υλοποίησης του μεγαλύτερου Διεθνούς Προγράμματος Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου, που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο, 300 παιδιά από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στην Αθήνα, και έζησαν με τις ομάδες τους τη συναρπαστική εμπειρία του Εθνικού Τελικού του Young Business Talents 2016-17,  στο  Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.
Οι μαθητές, βίωσαν την τελική αναμέτρηση και επιβράβευση του επιχειρηματικού ταλέντου τους, μετά από προσπάθειες που κατέβαλαν διαδικτυακά με τις ομάδες τους επί 4 μήνες, διανύοντας συνολικά 14 εικονικά επιχειρηματικά έτη, συμπεριλαμβανομένων των 2 τελευταίων επιχειρηματικών σχεδίων που κατέθεσαν στον Τελικό, σε μια πιστή αναπαράσταση μιας αγοράς σε ανταγωνισμό.
Πιο συγκεκριμένα στον τελικό συμμετείχαν 75 ομάδες – «εταιρίες» ως φιναλίστ που προκρίθηκαν ανάμεσα από 795 ομάδες με περίπου 2.500 παιδιά που ξεκίνησαν φέτος το διδακτικό ταξίδι στον κόσμο των επιχειρήσεων με την καθοδήγηση των καθηγητών τους.
Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, αναδείχθηκαν οι 20 κορυφαίες θέσεις στην κατάταξη του ΥΒΤ 2016-17 βάσει της συνολικής τους κερδοφορίας.
Σε αυτόν τον διαγωνισμό την πρώτη θέση στην κατηγορία τους («Αγορά» σύμφωνα με τον κανονισμό του διαγωνισμού) και 2η θέση στη γενική κατάταξη, κατέλαβε η ομάδα «Economy» από τις Λυκειακές Τάξεις Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς.
Η ομάδα αποτελούταν από τους μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου του σχολείου Γούλα Λουκά, Γούρα Χριστίνα, Νταλιάνη Βασιλεία και Τσενάι Γκέντς  και τον υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Μπαλατσό Γεώργιο  (ΠΕ09).

Την ομάδα νεανικής επιχειρηματικότητας του Λυκείου Αγ. Γεωργίου συνεχάρησαν με σχετική ανακοίνωση ο Διευθυντής του Σχολείου Φίλιππος Ζαχαρίου και ο Σύλλογος Διδασκόντων
Στην 1η θέση βρέθηκε – για δεύτερη συνεχή χρονιά – το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών με την ομάδα «Κεραυνοί» και στην 3η ήταν η ομάδα «Trush» από το Πειραματικό ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Στην 4η θέση η ομάδα «ΝOE» από το Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων Αττικής, και στην 5η θέση η ομάδα «Oldschool» από το 3ο ΓΕΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης.
Τόσο τα παιδιά, όσο και οι καθηγητές τους, επισήμαναν για άλλη μια χρονιά, πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η εμπειρία για το μέλλον τους, δεδομένου ότι το Young Business Talents αποτελεί ένα καινοτόμο διδακτικό εργαλείο, το οποίο φέρνει σε επαφή τη θεωρία με την πράξη.
Στους μαθητές δόθηκαν συμβολικά χρηματικά βραβεία και Δίπλωμα πιστοποίησης, ενώ βραβεία έλαβαν και οι καθηγητές που καθοδήγησαν τα παιδιά όλη τη χρονιά, σε αυτή τη βιωματική εμπειρία μάθησης.
To Young Business Talents, είναι ένα διεθνές Πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στη Νότια Ευρώπη (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία) καθώς και στο Μεξικό, και διοργανώνεται από τη NIVEA στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας. Κατά την περσινή διοργάνωση, ο αριθμός συμμετοχών σε όλες τις χώρες, έφτασε συνολικά τους 22.000 μαθητές.
Το Καινοτόμο Πρόγραμμα με Προσομοιωτή, που έχει ως στόχο να προσφέρει στους μαθητές γνώσεις και δεξιότητες, συμπλήρωσε φέτος τον τέταρτο χρόνο επιτυχημένης υλοποίησής του στην Ελλάδα και ήταν δωρεάν για όλους.  Υποστηρίχτηκε επίσης από τη ΔΕΠΑ – Φυσικό Αέριο – και τη ΔΕΛΤΑ και φιλοξενήθηκε στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.
Ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής 3ης Γενιάς, είναι ένα πανίσχυρο λογισμικό, το οποίο παραχωρείται από την PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης.
Να σημειωθεί τέλος ότι στον μεγάλο Τελικό ΥΒΤ 2016-17, συμμετείχαν ομάδες από τους νομούς: Αττικής, Αρκαδίας, Δράμας, Εύβοιας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Λαρίσης, Πέλλας, Πιερίας,  Ρεθύμνης, Λέσβου, Μεσσηνίας, Πρέβεζας, Γρεβενών, Βοιωτίας και Μαγνησίας.