alithes.gr

alithes.gr
aliartospress.blogspot.com

Επίκαιρο το μήνυμα, υποτονικός όμως ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς από τους φορείς στη ΛιβαδειάΜε δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις μία από το Εργατικό Κέντρο και τους φορείς στο χώρο του ΕΚ και μια από το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία γιορτάστηκε και φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά στη Λιβαδειά.
Όπως τόνισαν όλοι σήμερα το μήνυμα της Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρο ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ο μόνος δρόμος που έχει απομείνει είναι ο δρόμος του αγώνα στον οποίο τα συνδικάτα κάλεσαν τον λαό σε μαζική συμμετοχή
«Σίγουρα είναι απογοητευτική η εικόνα εδώ σήμερα αλλά υπάρχει εξήγηση», σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Σωτήρης Παπαδημητρίου μιλώντας σε μια συγκέντρωση με ελάχιστη συμμετοχή και συμπλήρωσε: «Υπάρχει όμως η εξήγηση μέσα από την απογοήτευση που αυτός ο κόσμος έχει κατακλυστεί μετά την προδοσία των αριστερών επαγγελματιών ελπίδας».
Και συνέχισε: «Σήμερα έγινε και η Πρωτομαγιά επίσημη αργία από το κράτος, έγινε επίσημη αργία τη στιγμή που σε ολόκληρη τη χώρα οκτάωρο που ήταν και το κεντρικό ζήτημα της Εργατικής Πρωτομαγιάς και που αυτό ουσιαστικά τιμούμε, την διεκδίκηση που ξεκίνησε το 1886 με τα επεισόδια στο Σικάγο. Ωστόσο το 8ωρο δεν τηρείται σε ένα μεγάλο ποσοστό. Στην αγορά εργασίας έχει επικρατήσει το δεκάωρο και το δωδεκάωρο».
Παράλληλα τόνισε ότι «για ένατη χρονιά μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης ο καπιταλισμός δεν δείχνει να βγαίνει από αυτή την κρίση. Αντίθετα με την εκλογή Τράμπ και τα ζητήματα που έχουν ανοίξει γύρω μας, στα Σκοπιά, την Αλβανία, την Συρία, την Τουρκία και αλλού βλέπουμε τα σημάδια μιας κατάστασης που εστιάζει στην γεωστρατηγική, την αναδιανομή των αγορών και την επιβολή των μεγάλων συμφερόντων».

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι στη χώρα μας «έχουν διαλυθεί τα πάντα στο όνομα της ανάπτυξης, μια ανάπτυξη όμως που δε βλέπουμε να έρχεται» και τόνισε ότι η μόνη λύση είναι ο αγώνας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς Νίκος Μπούρας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή μέρα είναι ημέρα μνήμης και τιμής, με τα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς να είναι επίκαιρα όσο ποτέ. Καλούμε όλο τον κόσμο σε αγώνα, να ενωθούμε με το διπλανό μας, να συγκροτήσουμε ένα κοινό μέτωπο δράσης και ανατροπής γιατί αν μη τι άλλο το μόνο που μας απομένει να παλέψουμε είναι η αξιοπρέπεια μας. Ένατη χρονιά κρίσης και μνημονιακών μέτρων και ο φετινός επορτασμός βρίσκει όλο το λαό να αναστενάζει κάτω από τα δυσβάσταχτα μέτρα. Πρέπει όλοι μαζί να ανασυγκροτηθούμε να αφήσουμε πίσω την απογοήτευση που μπορεί κάποιοι να έχουν και να ενωθούμε σε ένα κοινό μέτωπο δράσης για να σώσουμε ό,τι μπορούμε».

ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι να αγωνιστούν για τα συμφέροντά τους
Στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό παραβρέθηκαν εργάτες, αγρότες, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι τίμησαν την μέρα που συμβολίζει «την αποφασιστικότητα της Εργατικής Τάξης να διεκδικεί τα δικαιώματα της στη ζωή και στη δουλειά».
Η εκδήλωση άρχισε με τραγούδια και συνθήματα και συνεχίστηκε με χαιρετισμούς από εκπροσώπους σωματείων και συλλόγων ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο εκπρόσωπος της Γραμματείας Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πελέκης.
Ο κ. Πελέκης που αναφέρθηκε, εκτός από τα γεγονότα που καθιέρωσαν την πρωτομαγιά σαν παγκόσμια μέρα γιορτασμού των εργατικών αγώνων, και στη σημερινή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, από «τους «αριστερούς» υπηρέτες του καπιταλιστικού κέρδους».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην, όλο και πιο επικίνδυνη μορφή που παίρνει ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός στην περιοχή της Μεσογείου, και την επίσημη, με πρόσκληση μάλιστα της «αριστερής» κυβέρνησης, ανακήρυξη του ΝΑΤΟ σε χωροφύλακα της περιοχής.
«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους όλου τον κόσμου μπροστά στον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου», τόνισε ο κ. Πελέκης.
Και συνέχισε λέγοντας: «Το επόμενο διάστημα για τους εργαζόμενους θα είναι πολύ δύσκολο με την έννοια ότι θα κληθούν πάλι να πολεμήσουν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Οι εργαζόμενοι μάτωσαν, πλήρωσαν όλη αυτή την ειρήνη μέχρι σήμερα της αστικής τάξης και της δικής της ανάπτυξης, τώρα καλούνται να πληρώσουν την κρίση της και αύριο θα κληθούν να πληρώσουν και την ανάκαμψή της με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γι΄αυτό εμείς λέμε ότι εμείς ότι κανένας εργάτης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο δεν πρέπει να μπει κάτω από ξένη σημαία να υπηρετήσει κανενός άλλου συμφέροντα παρά μόνο να υπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα, της εργατικής τάξης που ανήκει για να την εξουσία στα χέρια της».
Επίσης ο Γ. Πελέκης κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για τις 17 του μήνα και τους εργαζόμενους να είναι σε επαγρύπνηση.
Η εκδήλωση έκλεισε με ανάγνωση και έγκριση ενός ψηφίσματος συμπαράστασης στους απλήρωτους εργαζόμενους του ομίλου «ΖΟΥΡΑ» και της Διακήρυξης των Συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μαζεύτηκε οικονομική βοήθεια στους απλήρωτους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».

ΣΥΡΙΖΑ: Οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ανάπαυση, οκτώ ύπνο
«131 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, οι αγώνες της εργατικής τάξης για εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν πάντα επίκαιροι. Σήμερα, που η κυριαρχία των αγορών και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιτίθενται με σφοδρότητα στα εργασιακά δικαιώματα ακυρώνοντας στην πράξη κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία», τονίζει μεταξύ άλλων σε μήνυμά της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας».
Και συμπληρώνει: «Στη χώρα μας η επίθεση των παγκόσμιων, ευρωπαϊκών και εγχώριων ελίτ με την αρωγή του πολιτικού προσωπικού τους – από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες – απέκτησε ιδιαίτερη ένταση και αποτέλεσε πεδίο πειραματισμού για  τη διάλυση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός απάντησε με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στους δρόμους και τις πλατείες, με την ιστορική νίκη της Αριστεράς σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, με τη σαρωτική επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έδωσε μια τεράστια μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων για την ύπαρξη και τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου στην Ελλάδα . Μάχη που, στην περίπτωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχει θετική έκβαση, μάχη που συνεχίζεται».
Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο από τις κυβερνήσεις» αλλά «κερδίζονται από τους λαϊκούς αγώνες, από τους αγώνες των εργαζομένων».

εφημερίδα ΔΙΑΒΗΜΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Ευρωπαϊκός Αρ. Έκτακτης Ανάγκης 112, Αστυνομία 100, Πυροσβεστική 199, ΕΚΑΒ 166, Περιφερειακή Εν. Βοιωτίας 22613 50300-1, Δ. Λεβαδέων 2261350801-2-3, ΚΕΠ Δ. Λεβαδέων 2261 350000, Δήμος Θηβαίων 2262350600-602 ΚΕΠ Δ. Θηβαίων 2262 089632, Δήμος Αλιάρτου 2268350211, Δ. Διστόμου Αρ/βας Αντ/ρας 2267350100, Δήμος Ορχομενού 22613-51101, Δήμος Τανάγρας 2262351100, Νοσοκομείο Λιβαδειάς 2261350575, Νοσοκομείο Θήβας 22623 50100, Αστυνομική Διεύθυνση 2261088888, ΑΤ Θήβας 22620 82165, Πυροσβεστική Λιβαδειάς 2261028555-23081, Πυροσβεστική Θήβας 2262023775, ΚΤΕΛ Λιβαδειάς 2261028336, ΚΤΕΛ Θήβας 2262027512, ΚΤΕΛ Αθήνας Κηφισού 2105124911, ΚΤΕΛ Αθήνας Λιοσίων 210 8317186, ΟΣΕ Λιβαδειάς 2261087036, ΟΣΕ Θήβας 226202 8490, ΟΣΕ Αθήνας 2130121121, Ραδιοταξί Λιβαδειάς 2261028111, Ραδιοταξί Θήβας 2262 027077, Μουσείο Θήβας 22620 27913-23559, Μουσείο Χαιρώνειας 22610 95270

Αρχειοθήκη ιστολογίου