...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

9.5.17

Έσβησε η «φωτιά» στο σχολείοΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας αντιμετώπισης σεισμού και πυρκαγιάς στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς
Πιο συγκεκριμένα το σενάριο περιελάμβανε πυρκαγιά στο λεβητοστάσιο και κατάρρευση της πίσω όψης του σχολείου Λιβαδειάς μετά από ισχυρή σεισμική δόνηση.
Συναγερμός σήμανε
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στους εμπλεκόμενους φορείς σήμανε συναγερμός και άμεσα που έφτασαν στο σημείο. Ο διευθυντής του σχολείου τηρώντας το σχέδιο εκκένωσης απομάκρυνε παιδιά από το εσωτερικό και τα οδήγησε σε ασφαλές σημείο στο προαύλιο. Συνεργείο της Δ.Ε.Η. διέκοψε την ηλεκτροδότηση στο κτίριο, δύο οχήματα της πυροσβεστικής πραγματοποίησαν στην επιχείρηση κατάσβεσης και  ένα καλαθοφόρο έλαβε μέρος στη διάσωση ατόμου που είχε εγκλωβιστεί στο πρώτο όροφο του κτιρίου, το οποίο παρέλαβε ασθενοφόρο ενώ στην περιοχή βρίσκονταν και δυνάμεις της αστυνομίας.
Τελικά η ετήσια άσκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας προσαρμοσμένη σε πραγματικές συνθήκες επέμβασης διασωστικών ομάδων στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία ενώ περισσότερο κερδισμένοι ήταν οι μικροί μαθητές που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά μία εντυπωσιακή άσκηση.
«Στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης των υπαλλήλων της υπηρεσίας μας διοργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε αυτήν την άσκηση στο έβδομο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς», σημείωσε ο Διοικητής της Π.Υ.  Γιώργος Σιφάκης και συμπλήρωσε: «Η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και κατέδειξε την επιχειρησιακή αρτιότητα και ετοιμότητα των υπαλλήλων της Π.Υ καθώς και την άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφέρειας, του Δήμου, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΔΔΗΕ και των εθελοντών.  Επίσης ευχαριστώ τον Διευθυντή του σχολείου Παναγιώτη Παγώνη, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές για την άριστη συνεργασία που είχαμε».

Ο υπεύθυνος της άσκησης Επιπυραγός κ. Μαχάς σημείωσε σχετικά: «Το σενάριο περιλάβανε κατάρρευση μέρους του κτιρίου μετά από σεισμό και ταυτόχρονα πυρκαγιά στο λεβητοστάσιο του κτιρίου. Η Υπηρεσία μας έκανε επέμβαση με τρία οχήματα, τα δύο επικεντρώθηκαν στην κατάσταση και το ένα στη διάσωση του ατόμου που είχε εγκλωβιστεί στον πρώτο όροφο. Η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία και ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν»
Ο Διευθυντής του 7ου Δ.Σ. Π. Παγώνης αφού επεσήμανε πως «ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά» πρόσθεσε: «Επρόκειτο για μία άσκηση ετοιμότητας που προέβλεπε ο κανονισμός του σχολείου για το τρίτο τρίμηνο. Η άσκηση προέβλεπε δυνατό σεισμό και εμείς αντιδράσαμε σύμφωνα με το σχέδιο δράσης του σχολείου. Έγινε εκκένωση του κτιρίου σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα και οι μαθητές οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο».
Καταλήγοντας ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για την άψογη συνεργασία.
Τέλος να σημειωθεί ότι στο 7ο Δ.Σ. Λιβαδειάς έχει γίνει αντισεισμικός έλεγχος και οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Όπως είπε ο κ. Παγώνης στο κτήριο γίνονται έλεγχος σε τακτά χρονικά διαστήματα και στο πλαίσιο αυτό πέρσι το Σεπτέμβριο αντικαταστάθηκε μία κολόνα από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λεβαδέων ενώ προστέθηκαν άλλες δύο.