...Συνεχίζουμε εδώ!

aliartospress.gr

5.6.17

Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας εξήγγειλε από τη Λιβαδειά ο Γραμματέας ΠΠ Ιωάννης ΚαπάκηςΜια πολύ σημαντική ημερίδα για τον εθελοντισμό και πολιτική προστασία διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς στο πλαίσιο τριήμερων εκδηλώσεων όπου στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο της Κρύας εθελοντές διασώστες με εξειδίκευση στην πυροπροστασία, τις πρώτες βοήθειας, στην ορεινή διάσωση και τις τηλεπικοινωνίες έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό θα ενημέρωσαν και οδήγησαν τους ενδιαφερόμενους στα μονοπάτια του εθελοντισμού.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας την πρώτη ημέρα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης αναφέρθηκε στη σημασία του εθελοντισμού και εξήγγειλε την δημιουργία Εθνικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας.
« Με τον εθελοντισμό έχουμε θεαματική ανάπτυξη και έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε και να θωρακίσουμε περισσότερο την κοινωνία μας», είπε ο κ. Καπάκης και συμπλήρωσε: «Οι εθελοντικές ομάδες έχουν ένα αρκετά καλό εξοπλισμό πρέπει όμως να τους δώσουμε ακόμα περισσότερος δυνατότητες και να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στα θέματα της εκπαίδευσης και εκεί εστιάζουμε και με τη δημιουργία της Εθνικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας».
Ομιλητές ήταν επίσης η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Μάριος Κακοσαίος, Διοικητής της Πρεσβευτικής Υπηρεσίας στη Λιβαδειά, Πύραρχος Γιώργος Σηφάκης, ο Διευθυνής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας Νίκος Γεωργακόπουλος και ο γενικός αρχηγός του ΑΚΟΛ Χρήστος Πολατσίδης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν οι βουλευτές Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος από τον ΣΥΗΡΙΖΑ και Ανδρέας Κουτσούμπας από τη Ν.Δ.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων μεταξύ άλλων αφού ανέφερε ότι η κλιματική αλλαγή έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα με καταστροφικές συνέπειες, τόνισε ότι για την αντιμετώπισή τους απαιτείται λεπτομερής σχεδιασμός και συντονισμός δράσεων σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, αλλά και η συνδρομή εθελοντών-πολιτών.
Αναφερόμενη η Γ. Πούλου στον εθελοντισμό στον τομέα της πολιτικής προστασίας υπογράμμισε την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα ύπαρξης εθελοντικών ομάδων που να είναι εκπαιδευμένες για την αντιμετώπιση καταστάσεων καταστροφής και στο σημείο αυτό τόνισε την πολύ σημαντική βοήθεια της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Βοιωτίας προς τον Δήμο Λεβαδέων, καθώς τα μέλη της με αυταπάρνηση σπεύδουν να προσφέρουν την βοήθεια τους όπου και όταν τους ζητηθεί, ενώ σε καθημερινή βάση βρίσκονται σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων γεγονότων.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες που υλοποιεί ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Νομού.  Επίσης μίλησε για τις δράσεις του Δήμου έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου (συντήρηση οχημάτων, μίσθωση μηχανημάτων, αποψιλώσεις, καθαρισμοί αγροτικών – δασικών δρόμων κλπ) για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καταστροφικών καταστάσεων που προκαλούνται από φυσικά φαινόμενα με γνώμονα πάντα  την προστασία της ζωής και της περιουσίας των δημοτών.
Τέλος εκ μέρους της ΕΕΕΔ ο Νίκος Τζαμάλας επεσήμανε ότι υπάρχει υπάρχουν τα περιθώρια και οι προϋποθέσεις με συνεργασία και ένωση δυνάμεων στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας  να επιτευχθεί ακόμα καλύτερη λειτουργία στην βοήθεια που παρέχουν οι εθελοντικές ομάδες επικουρικά στην στον κρατικό μηχανισμό με τελικό αποδέκτη τους πολίτες.