Μια εκπληκτική μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού Μουσικού ΚαλοκαιριούΜια εξαιρετική συναυλία κλασσικής μουσικής μουσική πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας στη Λιβαδειά με τον διεθνώς καταξιωμένο πιανίστα Χρήστο Μαράντο με καταγωγή από τον Άγιο Δημητριο και την Julia Kriechbaum.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού 2017 που γίνεται υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας και του  Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Κέντρου Λιβαδειάς και τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και του Δήμου |Λεβαδέων
Παρουσιάστηκαν έργα των Schumann, Mozart και Beethoven μέσα από τους ήχους του Πιάνου και της Βιόλας, η είσοδος ήταν ελεύθερη, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου γιατρού Νότη Παπανικολάου και την παρουσίασε η κόρη του Άννα – Μαρία.
« Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να είμαι πάλι στη Βοιωτία σε μία συναυλία στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού μουσικού καλοκαιριού», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαράντος ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους διοργανωτές.

Η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά σημείωσε σχετικά: «Είναι η δεύτερη διοργάνωση που κάνουμε ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην αίθουσα του Διοικητηρίου, η πρώτη ήταν με την Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών τα Χριστούγεννα. Σήμερα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε τον Χρήστο Μαράντο στο πλαίσιο φιλίας του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη με την Αυστριακή ομάδα».
Η Δήμαρχος Λεβαδέων δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούμε δυο διακεκριμένους καλλιτέχνες της Julia Kriechbaum και τον Χρήστο Μαράντο που κατάγεται από την περιοχή μας. Η εκδήλωση αυτή στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού μουσικού καλοκαιριού που διοργάνωσε το Ιατρικό Κέντρο είναι μια τιμή στη μνήμη του αείμνηστου Νότη Παπανικολάου.  Επίσης είναι μια εκδήλωση που ανεβάζει το πολιτιστικό επίπεδο της περιοχής. Τέλος να πως ότι ο Νότης Παπανικολάου ήταν ένας φίλος θα τον θυμάμαι και θα τον τιμώ πάντα όπως και την οικογένειά του που συνεχίζει το έργο που ο ίδιος ξεκίνησε».

εφημερίδα ΔΙΑΒΗΜΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου